روش درست کردن حمص شلغم
روغن زیتون ……………..یک چهارم لیوان (در صورت نیاز مقدار بیشتر)
سیر…………… (خرد شده) دو حبه
لیموترش……………. یک عدد کوچک
نمک……………. نصف قاشق چایخوری
شلغم (خرد شده)…………. دو تا سه لیوان (حدود چهار تا پنج عدد شلغم متوسط)
فلفل سیاه……….. به مقدار لازم
نخود (پخته شده) …………….نیم کیلو
ارده ……………..یک چهارم لیوان
زیره…………… نصف قاشق چایخوری
ابتدا باید شلغم بوداده تهیه کنید. فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سطح سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.شلغمهای خرد شده را در یک کاسه ریخته و روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید، سپس مواد را کامل با هم مخلوط کنید.
شلغمها را روی سینی فر چیده و آن را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا زمانی که شلغمها نرم شده و رنگ طلایی به خود بگیرند.شلغم بوداده را در غذاساز ریخته و نخود پخته، ارده، روغن زیتون، سیر را به آن اضافه کنید و غذاساز را روشن کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا نرم و یکدست شود. سپس کمی آب لیموترش، نمک و زیره هم برای طعمدار شدن حمص شلغم به مواد اضافه کنید و غذاساز را دوباره روشن کنید. برای بهتر ترکیب شدن آن میتوانید کمی روغن زیتون و یا آب به آن اضافه کنید.پس از اینکه مواد کاملا با هم ترکیب شد، حمص شلغم را در یک کاسه ریخته و سرو کنید.