روش درست کردن ناگت سبزیجات بدون تخم مرغ
برای ناگت مرغ معمولاً از مقداری آرد و تخم مرغ برای چسب بیشتر استفاده میشود. اما در ناگت سبزیجات سیبزمینی همان کار را برای ما میکند.
کلم بروکلی…………….. ۱ دسته
روغن سرخ کردنی……………. ۱ لیتر
نمک…………….. ۱/۲ قاشق چایخوری
سیبزمینی کوچک…………….. ۲ عدد
هویج………….. ۲-۳ عدد
زردک (هویج وحشی زرد)………………. ۱ عدد
چغندر……………… ۱ عدد
فلفل سبز ……………..۱ عدد
روغن زیتون………….. ۱ قاشق غذاخوری
فلفل…………….. ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر نان……………. ۲ پیمانه
تخم مرغ بزرگ…………… ۳ عدد
همه سبزیجات را (به جز فلفل) به صورت تکههای درشت خرد کنید. حال سبزیجات خرد شده را در قابلمه آب و مقداری نمک آبپز کنید در حدی که چنگال به راحتی در آنها فرو برود. همه سبزیجات را با هم داخل آب جوش نریزید. بروکلی در عرض ۲–۳ دقیقه آماده میشود. ولی بقیه مواد حدود ۱۰ دقیقه باید در آب در حال جوش بمانند تا پخته شوند.
آسانترین راه این است که سبزیجات را داخل غذاساز بریزید تا کاملاً ریز و با هم مخلوط شوند. ولی اگر غذاساز در دسترس ندارید میتوانید سبزیجات را رنده کنید یا این که از پوره ساز استفاده کنید. فلفل سبز را خیلی ریز خرد کنید و همراه با نمک وفلفل سیاه به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مخلوط سبزیجات چسبناک است، ولی راحت خرد میشود. پس بهتر است آن را در یک سینی فر بریزید و سطح آن را صاف و یکدست کنید. سینی را ۱۵–۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا مخلوط خنک و سفت شود. اما نباید یخ بزند. وقتی مخلوط سفت شد میتوانید خیلی راحت با استفاده از یک کاتر کوکی یا دهانه لیوان آن را به شکل دایره قالب بزنید.
ناگتها را یکی یکی در تخممرغ هم زده و سپس در پودر نان فرو ببرید. در صورتی که میخواهید ناگتها را برای بعد فریز کنید آنها را مجدداً روی سینی بچینید و در فریزر بگذارید تا کاملاً یخ بزنند. سپس ناگتهای یخ زده را در کیسه بگذارید. میتوانید آن را تا چند ماه داخل فریزر نگه دارید.ناگتها را۳ –۴ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا آماده سرو شوند. همچنین میتوانید ناگتها را در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵–۲۰ دقیقه بپزید. اما سرخ کردن طعم بهتری به ناگت سبزیجات میدهد و روش کلاسیک تهیه ناگت با سرخ کردن است.