یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

روش سنتی پختن یخنی نخود شیرازی

عکس, روش سنتی پختن یخنی نخود شیرازی

نمک و زردچوبه و فلفل سیاه………………..به میزان لازم

لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی………….پیمانه

آب جوش…………….به میزان لازم

گوجه فرنگی…………..۲عدد چهار قاچ خورد شده

سیب‌زمینی…………………۳ عدد

گوشت گوسفند…………۴۰۰ گرم

نخود…………..نصف پیمانه

رب گوجه فرنگی……………..۳ ق غ

پیاز……………….۱عدد متوسط

ابتدا گوشت را با پیاز و کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند. نخود و لوبیا و در صورت تمایل گندم پوست کنده را هم اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید. ترجیحا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. در بعضی از نقاط فارس فقط با نخود پخته میشه و لوبیا نداره که اصطلاحا به یخنی نخود معروفه.

سپس نمک و فلفل سیب زمینی‌ها و گوجه را هم اضافه کنید کمی مخلوط کنید و آب جوش روی آن بریزید تا کاملا روی مواد را بگیرد. بعد از اینکه چند قل زد زیر آن را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضی از مناطق فارس تکه‌هایی از کلم قمری (کلم سر یا سنگ به گویش شیرازی) هم به اون اضافه می‌کنند. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنید و پوست سیب‌زمینی‌ها را جدا کنید. در صورتی که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگیرید و مواد را با گوشت کوب یا گوشت کوب برقی نرم کنید. با کمی از آب گوشت سرو کنید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر