روش پختن آبگوشت یخنی غذای سنتی همدان
لیمو عمانی……………. ۵ عدد
سیب زمینی……………. ۳ عدد
روغن…………………… به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین ………………..به میزان لازم
آب…………… به میزان لازم
پیاز……………. ۲ عدد
گوشت…………… ۵۰۰ گرم
لپه……….. ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی………….. ۱ قاشق سوپخوری
چند ساعت زودتر لپهها را در آب خیس کنید. سپس پیاز را خرد کنید و با روغن تفت بدهید تا طلایی شوند. لپهها را آبکش کنید و همراه پیازها تفت بدهید، گوشت را هم اضافه، فلفل و زردچوبه را با مواد تفت دهید و بعد آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید تا گوشت بپزد، سیب زمینی را هم پس از این که گوشت تان نیم پز شد اضافه کنید.
بعد از اینکه گوشت پخت، رب گوجه فرنگی را در روغن کمی سرخ و به همراه لیموعمانی به آب گوشت اضافه کنید. دارچین را هم میتوان در چند دقیقه آخر پخت اضافه کنید صبر کنید تا آبگوشت تان جا بیفتد. این غذا را همچنین میتوان با مرغ هم بپزید.
یخنی نخود شیرازی نوعی آبگوشت شیرازی میباشد که حبوبات آن فقط نخود میباشد و بسیار خوشمزه است و آسان پخته میشود و با نان سرو میشود.