روش پختن آش کمبزه سنتی
برای درست کردن این آش خوشمزه به حبوبات لوبیا نخود عدس از هر کدام نصفه پیمانه نیاز دارید . برای این آش هم چنین نیاز به نصفه پیمانه برنج ، نصف پیمانه بلغور ، سبزی خرد شده سه پیمانه ( یک و نیم پیمانه مخلوط تره، جعفری، گشنیز و یک و نیم پیمانه ریحان ) ، کمبزه خرد شده دو عدد متوسط ، فلفل سبز تند خرد شده به میزان دلخواه (می تونید حذف کنید)نیاز دارید . هم چنین مواد غذایی زیر را آماده کنید :
گوجه پوست کنده و ریز خرد شده سه عدد بزرگ
فلفل سبز تند خرد شده به میزان دلخواه (می تونید حذف کنید)
زرد چوبه و نمک به میزان دلخواه
پیاز درشت دو عدد نگینی خرد شده (یک عدد برای داخل آش و یک عدد برای پیاز داغ روی آش)
نعناع داغ و کشک و پیاز داغ برای تریین و سرو آش
یکی از پیاز های خرد شده رو به همراه روغن و زرد چوبه سرخ کنید.بلغور ، برنج و عدس از قبل خیس شده رو اضافه کرده و حدود یک لیتر آب اضافه کنید.بعد از اینکه به نقطه جوش رسید سبزی و اضافه کرده درب قابلمه رو بزارید.
بعد از نیم ساعت کمبزه خرد شده و نخود و لوبیا از قبل پخته شده به همراه نمک و فلفل سبز خرد شده اضافه کرده و دوباره حدود نیم ساعت زمان بدین.یک ربع قبل از آماده شدن آش،گوجه خرد شده رو اضافه کرده و بعد با نعناع داغ و پیاز داغ فراوان و کشک سرو کنید.