روش پختن جوجه فسنجانی مجلسی درجه یک
برای درست کردن این غذا هم چون جوجه های دیگر شما نیاز به سینه مرغ دارید و به مواد دیگر فسنجان نیز نیاز دارید . موادی چون گردو و رب انار. رب انار را به دلخواه و سلیقه خودتان، ترش، شیرین یا ملس و ترکیبی از هر دو استفاده کن
مواد لازم
کره ۵۰ گرم
پیاز یک عدد
نمک، فلفل و زعفران به مقدار دلخواه
سینه مرغ ۱ عدد بزرگ
گردو آسیاب شده ۱۰۰ گرم
رب انار ترش و ملس ۵ قاشق سر خالی
در ابتدا سینه مرغ را به شکل خلالی و به ضخامت ۲ بند انگشت برش دهید و در یک ظرف بزرگ قرار دهید و پیازها را که در تکههای بزرگ خرد کردهاید به آن اضافه کنید.حالا رب انار را اول به دلخواه با مقداری آب جوش، آب لیمو یا آب نارنج رقیق کنید و سپس روی ترکیب مواد بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا طعم رب انار به خورد مرغها رود.
بعد گردوهای خرد شده را اضافه کنید، گردوها را خیلی ریز نکنید چون روغن پس میدهد، سپس نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید و همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.حالا مقداری زعفران را در آب جوش بریزید و بگذارید تا دم بکشد و بعد به مواد اضافه کنید و خوب با همه مواد ترکیب کنید تا برشهای مرغ طعم و رنگ زعفران را بگیرند.
به دلخواه خودتان مقداری سبزی معطر گیلانی را تمیز بشورید و ریز خرد کنید و به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا عطر سبزیها در مواد بپیچد. سبزی معطر گیلان شامل چوچاق و خالواش است ولی اگر این سبزیجات محلی در دسترس نبود میتوانید از نعناع، جعفری و گشنیز استفاده کنید.
بعد از اینکه همه مواد را با هم ترکیب کردید، تکههای مرغ را در ظرف زیر و رو کنید و درب ظرف را ببندید یا روی آن سلفون بکشید و بگذارید یک شب در یخچال استراحت کند.حالا تکههای مرغ نواری را رول کنید و داخل سیخ چوبی کنید، کف و دیوارههای یک تابه را با کره یا روغن مایع چرب کنید، و سیخهای کباب را داخل تابه بچینید.برشهای مرغ را بدون سیخ هم میتوانید در تابه بچینید و بپزید.
بعد مقداری کره را هم به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد، میتوانید مقداری از مایع مخلوط گردو، زعفران و رب انار را هم در تابه بریزید.به دلخواه خودتان چند گوجه را برش دهید و در تابه دیگری با مقداری روغن و روی حرارت ملایم سرخ کنید، گوجهها را در تابه جوجهها هم میتوانید بچینید.
وقتی یک طرف مرغها پخت و سرخ شد، در تابه را بردارید و سیخها را بچرخانید تا طرف دیگر هم سرخ شود، بعد از آن که هر دو طرف جوجه سرخ شد از روی حرارت بردارید.سیخهای مرغ را روی منقل هم میتوانید کباب کنید.
سیخهای جوجه فسنجونی را ظرف مناسب بچینید، یا از سیخ در بیاورید و تکه های جوجه را در ظرف قرار دهید و در کنار آن گوجههای سرخ شده و چند برگ سبزی را بچینید. در آخر جوجه فسنجونی را به همراه کته شمالی، زیتون و انواع دورچین سرو کنید.