روش پختن ماهی عنکاس به سبک جنوبی ها
ادویه نصف قاشق مرباخوری ……………………..انکاس: ۲۵۰ گرم( برای دو نفر)
نمک و فلفل: به مقدار لازم………………………..خرما: ۳ تا ۴ عدد
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری………………….پیاز: ۲ عدد
روغن: به مقدار لازم……………………….رب گوجه: یک تا ۲ قاشق غذاخوری
نکته : شما میتوانید نصف پیمانه فلفل دلمه خرد شده و قارچ تفت داده شده را نیز به این خوراک اضافه کنید.
عنکاس را تمیز کنید و بشویید. سپس آن را به مکعبهای کوچک برش بزنید و با خرماها در یک قابلمه آب بریزید. عنکاسها را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید تا نرم و خوشرنگ شوند.
پیازهای خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس عنکاس آبپز شده و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. در ادامه رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و ادویه را در تابه بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
یک پیمانه آب در تابه بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا خوراک برای ۱۵ دقیقه بپزد. برای سرو، عنکاس را در ظرف بکشید و دور آن را با پیاز و تربچه تزئین کنید.