روش پختن کباب بختیاری به شکل تابه ای
برای درست کردن این کباب به مواد زیر نیاز دارید :
کره ۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
سینه مرغ چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
پاپریکا، پودر سیر و نمک از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه و پودر آویشن از هر کدام ½ قاشق چایخوری
نخست پیاز را با دندانه های ریز رنده، رنده کرده و از صافی رد می کنیم تا آب اضافی پیاز کاملا گرفته شود. پیاز را به همراه گوشت چرخ کرده درون یک کاسه می ریزیم و پودر سیر، نمک، پودر آویشن، فلفل سیاه، پاپریکا و زعفران دم کرده به کاسه اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا چسبندگی لازم حاصل شود.
حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و درون یخچال قرار می دهیم. در ادامه سینه مرغ چرخ شده را به همراه نمک، فلفل سیاه، سس خردل، پودر سیر و زعفران دم کرده درون یک کاسه مناسب می ریزیم.پیاز را به صورت ریز رنده کرده و از صافی رد می کنیم تا آب اضافی اش گرفته شود، سپس به کاسه می افزاییم. حالا مواد درون کاسه را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا مواد ترکیب شوند.
مجددا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و درون یخچال قرار داده، سپس اجازه می دهیم هر دو قسمت مواد گوشتی به مدت ۱ ساعت درون یخچال استراحت کنند. پس از گذشت این زمان کاسه ها را از یخچال خارج می کنیم.حالا یک تابه نچسب انتخاب کرده و به صورت افقی یک ردیف از مواد گوشتی درون تابه پهن می کنیم، سپس قسمت کنار آن از مخلوط مرغ چرخ شده پر کرده و به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد گوشتی تمام شوند.
با دست روی مواد را کاملا صاف و یکدست کرده، سپس با کفگیر به صورت کوبیده برش می دهیم و بین آنها فاصله می اندازیم. حالا زعفران دم کرده را به صورت پخش روی مواد ریخته و کره را به صورت مکعبی خرد می کنیم.
حالا کره را روی کباب ها می چینیم و درب تابه را می بندیم، سپس اجازه می دهیم کباب روی حرارت ملایم بماند تا مرغ و و گوشت آب بیندازند. زمانی که آب درون تابه تبخیر شد، کباب ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر آنها سرخ شود. نوش جان.