زنجانی ها بوغدا آشی را چگونه درست می کنند
این آموزش برای ۶ نفر است. بوغدا آشی ، آش گندم و آش سنتی مردم زنجان است.
هم چنین ببینید:
مواد لازم برای بوغذا آشی زنجان ( آش گندم)
۲۵۰ گرم گندم ………………۲ کیلوگرم اسفناج …………. ۲ قاشق غذاخوری آرد
۵۰۰ گرم نخود، عدس، لوبیا قرمز …………….۵ عدد پیاز
۲۰۰ گرم روغن ……………نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آموزش:
ابتدا نخود، لوبیا و عدس را در ظرف های جداگانه به مدت حداقل ۱۲ ساعت خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته شود. گندم را خوب شسته و به مدت ۲ الی ۳ ساعت داخل آب خیس کنید.پیاز را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید تا داغ شود.
پیاز را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف و طلایی رنگ شود. به پیاز زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا خامی زردچوبه گرفته شود. سپس حبوبات و گندم را به قابلمه اضافه کنید.به مقدار لازم آب داخل قابلمه ریخته و صبر کنید تا آب جوش بیاد. حرارت را کم کنید و آش را مرتبا هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از اینکه حبوبات خوب پخته شد، اسفناج ها را به صورت درشت خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید آش به آرامی پخته شود و دائما آن را هم بزنید.بعد از اینکه آش خوب پخته شد، در ده دقیقه آخر در یک ظرف دیگر دو قاشق غذاخوری روغن را همراه آرد روی حرارت قرار دهید و آرد را خوب سرخ کنید و به قابلمه آش اضافه کنید.