سنتی ترین آموزش آش ایل
کشک ۲ پیمانه……………………..نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری
تره، شوید، جعفری، اسفناج و کمی گشنیز……………………..نعنا داغ ۲ قاشق سوپخوری
نخود یکدوم پیمانه……………………..لوبیا سفید یکدوم پیمانه
لوبیا چیتی یکدوم پیمانه……………………..ماش یکدوم پیمانه
عدس یکدوم پیمانه……………………..گندم یکدوم پیمانه
برنج ۱ پیمانه…………………….سبزی آش خردکرده* ۲ کیلوگرم
ابتدا حبوبات را بخیسانید. آنگاه نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را در قابلمهی مناسبی، بریزید و روی اجاق بپزید، سپس ماش، عدس، گندم و برنج را بیفزائید و بگذارید حبوبات و برنج بپزند. حالا سبزی آش، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر کنید آش کاملاً جابیفتد.اکنون کشک، نعنا داغ و پیاز داغ را درون آش بریزید و هم بزنید. اینک آش را برای پذیرایی در کاسهی مناسبی بکشید و روی آن را به دلخواه تزئین کنید.