سیب زمینی ترشی منابع طبیعی مکمل آرژنین
شلغم شیرازی یا همان سیب زمینی ترشی خواص بیشماری دارد که شما می توانید از آن به عنوان جایگزین طبیعی مکمل آرژنین استفاده کنید به خصوص اگر شما ورزشکار هستید حتما سیب زمینی ترشی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
ترکیبات شیمیایى سیب زمینی ترشی از نظر ترکیبات شیمیایى سیبزمینى ترشى داراى مقدار کمى ویتامین B و C و بازهاى پورین ، آرژىنین، هیستیدین، بتائین،کولین و هماگلوتىنین مىباشد.هیدرات کربن موجود در غده سیب زمینی ترشی، اینولین است و مقدار آن ۱۸- ۸ درصد تغییرمىکند و علاوه بر گلوکوز و لوولوز مواد گلوکوفروکتوزان از سوکروز ، تا اینولین در سیب زمینی ترشی وجود دارند.هیدراتهاى کربناصلى و عمده سیب زمینی ترشی اینولین، و خویشاوند نزدیک آن اینولید مىباشد.
بخش خوردنی سیبزمینی ترشی همان غدهی آن است که میشود به صورت خام یا پخته خورده شود. این غدهها با یک ریتم منظم در طول زمستان رشد میکنند. طعم این مادهی غذایی در حالت پختهشده دلچسب است و میتوان از آن مانند خود سیبزمینی در تهیهی انواع غذاها استفاده کرد.
خواص و مضرات سیب زمینی ترشی
کاهنده فشار خون و بهبود دهنده عملکرد کبد است.
سیبزمینی ترشی به اندازه کافی بزرگ است اما خیلی زود رطوبت خود را از دست داده و به سادگی چروکیده میشود. برای همین بهتر است بعد از چیده شدن مصرف شود.
سیب زمینی ترشی دارای آهن فراوانی است که به درمان فقر آهن کمک میکند.
به عقیدهی متخصصان تغذیه، سیبزمینی ترشی انرژیزا بوده و خواص ضدعفونیکنندگی دارد.
این مادهی غذایی همچنین میتواند باعث افزایش شیر خانمهای شیرده شود.
زودهضم بودن این غدهی مفید برای بهبود زخم معده و روده میباشد.
اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود و برای همین میتواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود.
خوردن آن برای سرفه و خشونت سینه نافع است
کسانی که مرض قند دارند تازه آن را میتوانند مصرف کنند، لاغری را که در اثر مرض قند باشد برطرف میسازد.
غدههای تازه به سختی تبدیل به قند میشود برای اشخاصی که بیماری قند دارند در رژیم غذایی جانشین خوبی برای سیب زمینی است.
چاقکننده و ملین است.
نوع سوخته این نوع سیب زمینی برای تقویت مو و ضماد آن جهت درمان امراض موثر است.
برای زخم های پوستی مفید است.
ادرارآور و همچنین اشتهاآور است.
سیب زمینی ترشی با دارا بودن ویتامین A، فراوان کمک میکند که بینایی شما بهتر و دیدتان افزایش یابد.