طرز تهیه بیف استراگانف سنتی در منزل
اگر از قرص عصاره گوشت استفاده میکنید بهتر است ابتدا آن را در حدود یک لیتر آب گرم حل کنید و سپس به بقیه مواد اضافه کنید.برای تزئین بشقاب خود میتوانید مقداری جعفری را ریز خرد کنید و روی بیف استراگانف بریزید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.
عصاره گوشت کم نمک…………….. یک لیتر
دانه خردل آسیاب شده……………… (اختیاری) نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه آسیاب شده …………….یک چهارم قاشق چایخوری
نمک…………… نصف قاشق چایخوری
نان باگت (برای سرو)……………… به مقدار لازم
پیاز (خلالی شده)……………. یک عدد
خامه ترش…………… ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی………….. یک قاشق غذاخوری
کره پاستوریزه………… دو قاشق غذاخوری
قارچ…………… ۲۵۰ گرم
گوشت راسته گوساله…………….. ۶۰۰ گرم
آرد معمولی…………… دو قاشق غذاخوری
سیر (رنده شده)…………… یک حبه
ابتدا قارچها را خوب بشویید. برای این کار بهتر است یک قابلمه یا یک ظرف گود را از آب پر کنید و قارچها را داخل آن بریزید. اجازه دهید تا قارچها چند دقیقه خیس بخورند تا تمام گرد و غبار و آلودگیها از آنها خارج شوند.
قارچها را داخل یک آبکش بریزید تا خشک شوند. سپس آنها را برش بزنید.یک ماهیتابه بزرگ بردارید و یک قاشق غذاخوری کره پاستوریزه داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا کره آب شود. قارچهای برش خورده را اضافه کنید و حرارت را کمی زیاد کنید. حدود دو دقیقه قارچها را تفت دهید تا نرم شوند.
سپس قارچها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید. آرد را داخل یک کاسه بریزید. گوشت راسته از پیش خرد شده را داخل کاسه حاوی آرد بریزید و خوب مخلوط کنید تا همهجای گوشت به آرد آغشته شود. یک عدد پیاز را پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید.
باقیمانده کره (یک قاشق غذاخوری) را داخل همان ماهیتابه بریزید و حرارت دهید تا آب شود. پیازهای خلالی شده را داخل ماهیتابه بریزید و حدود دو دقیقه تفت دهید.در همین حین که پیازها کم کم سرخ میشوند، تکههای گوشت را به ماهیتابه اضافه کنید و همه مواد را به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و قهوهای شود.
سیر را رنده کنید و داخل ماهیتابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید. اکنون یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را همراه با عصاره گوشت داخل ماهیتابه بریزید. دانه خردل آسیاب شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید.قارچهای سرخ شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه دهید تا حدود ۱۰-۱۵ دقیقه تکههای گوشت به آرامی در کنار بقیه مواد پخته و نرم شوند. خامه ترش را داخل یک کاسه بریزید و حدود یک ملاقه از سس گوشت داخل ماهیتابه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا هم خامه گرم شود و هم کمی رقیق شود.
سپس مخلوط را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.کمی از مزه مخلوط را بچشید و با توجه به ذائقهتان نمک و فلفل سیاه آسیاب شده اضافه کنید. اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه دیگر خوراک روی حرارت متوسط بماند و گوشتهای ـن خوب پخته شود. بیف استراگانف شما آماده سرو است. آن را داخل بشقاب مورد نظرتان بریزید و همراه با مقداری سیب زمینی خلالی و نان باگت نوش جان کنید.