طرز تهیه گراتن عربیتا در منزل
مواد لازم
فلفل چیلی خشک خرد کرده……………… ۲ عدد
گوجه خرد کرده ……………۴۰۰ گرم
نمک………….. به میزان لازم
پاستا پنه……………. ۵۰۰ گرم
جعفری ریز خرد کرده……………. ۱ شاخه
مخلوط پودر سیر و پودر پیاز …………….یکدوم قاشق چایخوری
زرده تخممرغ…………… ۱ عدد
سس سفید…………….. ۱۰۰ گرم
روغن زیتون…………………به میزان لازم
سیر له کرده…………. ۱ عدد
سس بشامل…………. ۲۰۰ گرم
پنیر موزارلا رنده کرده………… ۲۵۰ گرم
قدری روغن زیتون کف تابه مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق بگذارید. سیر و فلفل چیلی را اندکی تفت دهید. آنگاه گوجهفرنگی را بیفزائید و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا آب گوجه گرفته شود. حالا در این فاصله پاستا را بپزید و در صافی بریزید. سپس جعفری، پودر سیر، پیاز و پاستا را به سس افزوده و پس از مخلوط کردن از روی حرارت بردارید و با زرده تخممرغ کاملا مخلوط کنید.
اینک اندکی سس سفید، کف ظرف مناسبی بریزید و نیمی از پاستا را اضافه کنید. سپس مقداری سس بشامل و پنیر بریزید و این کار را یکبار دیگر تکرار کنید. حالا گراتن را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد در فر گرم کرده؛ به مدت ۸-۱۰دقیقه در طبقه وسط فر بپزید تا سطح آن طلایی شود.