عرق کیالک منبع آنتی اکسیدان و روش مصرف آن
عرق کیالک سرشار از آنتی اکسیدانهایی مانند پروآنتوسیانیدینها، آنتوسیانیدینها، فلاوونوئیدها و غیره است. این آنتی اکسیدانها موجب افزایش جریان خون به سمت قلب میشوند و از بیماریهای کرونر قلبی پیشگیری میکنند. افرادی که به طور منظم از عرق کیالک استفاده میکنند احتمال وقوع سکته قلبی در آنها کاهش پیدا میکند.
روش مصرف :
برای بهرهمندی از خواص شگفت انگیز عرق کیالک باید این عرق گیاهی را به اندازه یک لیوان پیش از غذا و یا پس از غذا مصرف کنید. برای اثر بخشی بیشتر عرق کیالک و تسریع عملکرد آن میتوان مقدار مساوی از عرق کیالک را با عرق شاهتره مخلوط کرده و مصرف کنید.
هشدارها :
عرق کیالک میتواند فعالیت داروهای شیمیایی مربوط به نارسایی قلبی، فشار خون بالا، آنژین، آریتمی قلب و غیره را محدود کند.
زیاده روی در مصرف عرق کیالک میتواند عوارضی مانند خواب آلودگی، تهوع، خستگی، لکههای پوستی خفیف، خواب آلودگی، تپش قلب، بیماری روده و معده اشاره کرد.
استفاده بیش از حد عرق کیالک به خانمهای باردار و مادران شیرده توصیه نمیشود.
افرادی که مبتلا به بیماریها و مشکلات قلبی هستند برای مصرف عرق کیالک باید با پزشک خود مشورت کنند.
گیاه کیالک که نام علمی آن Crataegus است از خانواده گل رز با گل سرخیان است. از دیگر نامهای کیالک میتوان به مواردی مانند خَفجه، کیالک، سیسته، سرخ ولیک، سیاه ولیک، کمار، مارکه، قراقیله، شال ولیک و قوچاک اشاره کرد. از این گیاه و حواص درمانی آن میتوان به صورتی خوراکی و موضعی بهرهمند شد.