فوت و فن مجلسی شدن آش ترخینه شیر
برای درست کردن این آش فوق العاده خوشمزه و اصیل و مجلسی نخست مواد لازم را تهیه کنید :
آب…………..۸ لیوان
پیازچه…………..۱۰ عدد
روغن…………..به مقدار لازم
فلفل………….به مقدار لازم
شیر…………۲ لیوان
زردچوبه………….به مقدار لازم
نمک…………به مقدار لازم
عدس…………..نصف پیمانه
بلغور گندم (گندم خرد شده……………..۲ پیمانه
گندم را شسته و خشک میکنیم.سپس آن را آسیاب خرد میکنیم.پس از افزودن مقداری شیر آن را درون قابلمه ریخته روی شعله میگذاریم.وقتی خوب پخته شد، عدس پخته را به آن اضافه میکنیم.
در ظرف دیگر پیازچه له شده را با فلفل و زردچوبه تفت میدهیم و مقدار خیلی کم آب به همراه گندم و عدس به آن اضافه میکنیم.زمانی که آب آن بخار شد، آن را دم کرده پس از ۲۰ دقیقه میل میکنیم.