یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

فوت و فن های عدس پلو با گوشت چرخ‌ شده

عکس, فوت و فن های عدس پلو با گوشت چرخ‌ شده

برای ادویه عدس پلو می‌توانید از فلفل سیاه، زردچوبه و خصوصاِ دارچین استفاده کنید. اگر با طعم زنجبیل مشکلی ندارید و آن را می‌پسندید می‌توانید کمی پودر زنجبیل هم به موادتان اضافه کنید.
در طرز تهیه عدس پلو با مرغ ، باید ابتدا سینه یا ران مرغ را (هرکدام که بیشتر دوست دارید) با یک عدد پیاز خلال شده، مقداری نمک و فلفل و زعفران آبپز کنید. پس از آن مرغ پخته‌شده را ریش‌ریش کنید و به همراه پیازداغ با زعفران و ادویه فراوان تفت دهید. مرغ‌های تفت‌شده را با عدس و پیازداغ لابه‌لای برنج آبکش‌شده بریزید و بگذارید دم بکشد.
راز خوشمزه شدن عدس پلو در ادویه‌هایی‌ست که به آن اضافه می‌کنید، اگر طعم زیره و تخم گشنیز را دوست دارید می‌توانید پودر آنها را به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید تا بوی زحم آن را بگیرد و غذا را خوش‌عطرتر کند.
تا یادم نرفته بگویم برای درست کردن عدس‌پلو دو راه دارید: عدس پلو کته یا عدس‌پلو با برنج آبکش. برای تهیه عدس‌پلو با برنج کته، تنها کافی‌ست به دو نکته توجه کنید:‌ ۱. وقت شستن برنج، نمک کمتری روی آن بریزید. ۲. وقت جوشیدن برنج عدس‌هایی را که از پیش نیم‌پز کرده‌اید، به برنج اضافه کنید. به همین سادگی.

  • از یکی دو ساعت پیش از شروع آشپزی برنج و عدس را خیس کنید و کمی نمک در آبشان بریزید.
  • دو تا قابلمه را پر از آب کنید و بگذارید روی اجاق تا جوش بیایند، یکی برای عدس و یکی برای پلو.
  • پیازها و سیرها را بسته به ذائقه‌تان رنده یا نگینی کنید و در روغن بریزید تا سبک شوند.
  • وقتی رنگ پیازها عوض شد، زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  • پس از آن گوشت چرخ کرده را داخل پیازداغ‌ها بریزید و هم بزنید تا همه جای گوشت به پیاز و زردچوبه آغشته شود.
  • گوشت که خوب تفت خورد و تغییر رنگ داد، نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت مغزپخت شود.
  • تا گوشت می‌پزد برنج را در قابلمه بریزید، بگذارید چند جوش بزند و آبکش کنید.
  • در همین حین عدس را هم داخل آب جوش بریزید تا نیم‌پز شود. کمی هم نمک و ادویه بزنید و آبکش کنید.
  • برنج و عدس را لایه‌لایه توی قابلمه بریزید و روی عدس‌ها کمی دارچین بریزید.
  • برای ته‌دیگ می‌توانید از نان، سیب‌زمینی یا برنج و ماست و زعفران استفاده کنید.
  • یک ته استکان آب با سه قاشق غذاخوری روغن روی پلو بدهید و بگذارید برنج‌تان ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا دم بکشد. در همین حین گوشت‌تان هم می‌پزد.
  • آب گوشت که کشیده شد در ظرف را بردارید و دارچین و زعفران دم‌کرده را (و در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی) به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مزه‌ها در هم ادغام شوند.
  • گوشت شما آماده است برویم سراغ باقی مواد!
  • در تابه‌ی کوچکی کمی روغن بریزید و پیاز کوچک خلالی‌شده را داخل آن بریزید تا سرخ شود، سپس کشمش‌ها را در آن بریزید و کمی تفت دهید (دقت کنید که کشمش زود می‌سوزد و تلخ و خشک می‌شود).
  • کشمش‌ها که پنج دقیقه تفت خورند و نرم شدند،  از داخل روغن برشان دارید. خرماها را خوب بشویید و پوست و هسته‌شان را جدا کنید و به مدت ۶-۷ دقیقه در روغن تفت‌ دهید.

عدس‌پلوی خوشمزه و منحصربه‌فرد شما آماده است.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر