فوت و فن های کمه جوش سبزواری
ماست جوش یا کمه جوش سبزواری یک غذای دلچسب محلی است که با کمه درست می شود اگرشما کمه ندارید این غذا را با ماست چکیده و سفت درست کنید.در سبزوار این غذا را همراه با نیمرو یا خوراک بادمجان، سبزی خوردن و نان خشک محلی سرو می کنند.برای شل کردن ماست چکیده حدود یک لیوان آب برای یک کیلوگرم لازم است.
- بهتر است برای طبخ این غذا از روغن محلی استفاده شود.
بهتر است قبل از اضافه کردن گوجه فرنگی به غذا پوست آن را جدا کنید و آن را در مخلوط کن کاملا پوره کنید و در صورت تمایل تخم های آن را با صافی جدا کنید.
مواد لازم برای کمه جوش
روغن :۳ قاشق غذا خوری …………….گوجه فرنگی :۳ عددمتوسط
کمه :۲۵۰ گرم …………….تخم مرغ :۲ عدد
نعنا خشک :۲ قاشق سوپخوری ……………پیاز:۱ عدد متوسط
آموزش :
کمه را با چنگال خوب هم بزنید و کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس دو عدد تخم مرغ داخل آن بریزید و ۵ دقیقه با چنگال هم بزنید تا تخم مرغ کاملا با کمه یکدست شود.
پس از آن آب را کم کم به مخلوط کمه و تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا رقیق شود و دوغ غلیظی بدست بیاید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را داخلش سرخ کنید.
پوست گوجه ها را بگیرید و گوجه ها را ریز خرد کنید و یا رنده کنید.بعد به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و با حرارت کم به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا آب گوجه ها کشیده و پخته شوند.نمک ، فلفل و زرد چوبه را هم به همراه نعنا به گوجه اضافه کنید و کمی سرخ کنید.
مایه ماست را اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا مایع به جوش بیاید و ماست نبرد.وقتی مایه ماست به جوش امد ، بعد از یکی دو جوش آن را از روی حرارت بردارید.
غلظت آن باید شبیه به یک دوغ غلیظ باشد.برای سرو ، نان کاک را داخل کاسه ای خرد کنید و مقداری از کمه را روی نان ها بریزید و به اصطلاح تلیت کنید و در کنار پیاز و سبزی میل کنید.