مجلسی ترین روش پختن سوپ جو با رب
سوپ جو، سرشار از آهن است و خونسازی را تقویت میکند. از نظر طب سنتی، طبع جو، سرد و خشک است.پیش از هر چیز جو را بخیسانید. هر چه مدت زمان خیساندن جو بیشتر باشد، باعث کمتر شدن مدت زمان پخت و نرمتر شدن بافت جو بعد از پخت میشود. بین ۲ تا ۶ ساعت، جو را در آب بگذارید. در دستور پخت سوپ جو حتما از جو پوست کنده استفاده کنید نه از جو پرک یا بلغور جو.گاهی از نخود فرنگی و سیبزمنی نگینی هم در پخت سوپ جو قرمز با مرغ استفاده میشود. این به سلیقه شما بستگی دارد.
جو پوست کنده: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
مرغ: ۱/۲ سینه کامل
هویج: ۱ عدد متوسط
پیاز: دو عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
جعفری تازه: ۵ تا ۶ شاخه
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
روغن مایع یا کره: به اندازه کافی
بعد از این که جو را از آب کشیدید، در یک قابلمه ریخته و روی آن را آب بریزید. حدود ۱ ساعت روی حرارت ملایم بگذارید و هر چند دقیقه، آن را به هم بزنید تا ته نگیرد. بهتر است از قابلمه تفلون استفاده کنید.در یک ظرف جدا، یکی از پیازها را نگینی خرد کرده و مرغ را با کمی زردچوبه و فلفل تفت دهید. بعد از اینکه مرغ کمی سرخ شد، به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید آبپز شود. البته میتوانید به جای خرد کردن پیاز، آن را بعد از پوست گرفتن، به صورت کامل در آب مرغ بیندازید.
مرغ آبپز شده را به صورت نگینی خرد یا ریش ریش کنید. سپس پیاز باقیمانده و هویج را نگینی خرد کنید و با کمی روغن یا کره تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. مرغ را به پیاز و هویج اضافه کنید و رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید و اجازه دهید کمی با روغن یا کره، سرخ شود تا هم خوشرنگ و هم خوشطعمتر شود.
موادی را که در مرحله قبل آماده کردید، به جو پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید برای مدت ۱ تا یک ساعت و نیم روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. ۱۵ دقیقه مانده به آماده شدن و برداشتن سوپ جو از روی شعله، به آن آبلیمو و نمک اضافه کنید. در ۵ دقیقه پایانی یا پس از پخت کامل سوپ، جعفریها را خرد کنید (طوری که آب ندهد) و به سوپ بیفزایید.
برای درست کردن سوپ جو برای ۸ تا ۱۰ نفر مقدار این مواد را دو برابر کنید. اگر همه مراحل طرز تهیه سوپ جو قرمز را رعایت کردید ولی باز هم سوپتان آن طور که میخواستید، لعاب نداد، از رشته سوپ ورمیشل استفاده کنید. رشتهها را تا جایی که میتوانید خرد کنید. بنا به میزان لعابی که میخواهید، ورمیشل اضافه کنید.
در نظر داشته باشید که اضافه کردن ورمیشل زیاد، باعث سفت شدن سوپ جو میشود. برای لعاب دار کردن سوپ جو میتوانید ۱/۵ قاشق چایخوری آرد را با یک لیوان دستهدار فرانسوی آب مخلوط کنید و به هم بزنید و به آن اضافه کنید.
اضافه کردن خامه هم یکی از راههای لعاب دار کردن سوپ است، فقط قبل از اینکه خامه را در سوپ جو بریزید، آن را در مقداری آب سوپ حل کنید تا گلوله نشود. به این ترتیب سوپ جو با قارچ و خامه رستورانی خواهید داشت که به سوپ شیر هم مشهور است. در این صورت گوجه فرنگی را از سوپ جو حذف کنید. بعد از اضافه کردن جعفری، در قابلمه را روی آن نگذارید. این کار باعث بد رنگ شدن سوپ جو خواهد شد.