معجزه ی بدنسازی با مکمل گلوتامین
اگر ورزش می کنید اما گلوتامین مصرف نمی کنید باید بگوییم که نیمه ی اصلی راه را نرفته اید. این اسید آمینه می تواند تاثیر شگفتی در حفظ عضلات و انرژی شما داشته باشد. اسید آمینه گلوتامین از ترکیب گلوتامات و آمونیاک با مصرف آدنوزین تریفسفات تشکیل میشود. این ماده در خون انسان، یکی از فراوانترین اسید آمینه آزاد است.گلوتامین فراوانترین اسید آمینه آزادی است که در ماهیچههای بدن یافت میشود. چون این اسید آمینه به راحتی از سد مغزی- خونی عبور کند، به همین دلیل به سوخت مغز معروف شدهاست. گلوتامین، در مغز به اسید گلوتامیک- که برای فعالیت مغز ضروری است- تبدیل میشود، و بر عکس.
بیشترین مصرف گلوتامین توسط یاختههای روده صورت میگیرد. گلوتامین توسط سلولهای ایمنی نیز مصرف میشود. گلوتامین نقش مهمی در کاهش زمان ترمیم زخم دارد. همچنین با مصرف گلوتامین زمان بستری شدن بیمار بعد از عمل جراحی در بیمارستان کاهش مییابد.
منابع غذایی : گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخممرغ، شیر، لبنیات، گندم، کلم، چغندر، لوبیا، اسفناج و جعفری حاوی گلوتامین است.
اسید آمینه گلوتامین در اکثر محصولات گوشتی و حیوانی و همینطور محصولات لبنی یا محصولی مانند پروتئین آب پنیر یا پروتئین کازئین موجود در شیر وجود دارد. میزان آن در برخی غذاهای مختلف به شرح زیر است:
در ۴٫۷٪ پروتئین گوشت گاو در ۸٫۸٪ پروتئین شیر در ۱۱٫۱٪ پروتئین برنج سفید در ۱۶٫۲٪ پروتئین ذرت در ۹٫۱٪ پروتئین توفو در ۴٫۳٪ پروتئین تخم مرغ
تأثیر گلوتامین بر ورزشکاران
گلوتامین باعث افزایش سنتز پروتئین در عضلات اسکلتی شده که منجر به رشد عضلات میگردد. رشد عضلات منجر به افزایش توان میوفیبرها برای انقباض میشود. این اسید آمینه توسط بسیاری از ورزشکاران وزنهبرداری، بدنسازی و ورزشهای استقامتی استفاده میگردد. گلوتامین باعث افزایش هورمون رشد در پلاسمای خون میگردد. تحریک سنتز پروتئین در عضلات با در اختیار گذاشتن نیتروژن برای تولید پروتئین؛ کاهش زمان ریکاوری عضلات؛ افزایش تولید هورمون رشد؛ کاهش کاتابولیسم در طول تمرینات؛ افزایش استقامت به وسیله جایگزین کردن گلیکوژن در شرایطی که گلیکوژن بدن تخلیه شدهاست و کاهش احتمال ابتلا به بیماریها به وسیله تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله فواید گلوتامین است.