یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

منبع خوراکی و گیاهی ویتامین ب ۱ را بشناس

عکس, منبع خوراکی و گیاهی ویتامین ب ۱ را بشناس

اغلب ما بخاطر مشکلات روحی و بیماری های اعصاب و ضعفهای جسمانی قرص ب ۱ مصرف می کنیم. این ویتامین نقش پررنگی در متابولیسم کربوهیدرات ها و عملکرد سلول‌های عصبی دارد. ویتامین ب۱ ذخیره‌ی بسیار کم و ناچیزی در بدن دارد و پس از ۱۴ روز تخلیه می‌شود. از جمله عواملی که مانع جذب آن می شوند می توان الکل را مثال زد. این ویتامین مانند سایر ویتامین ها در عملکرد های حیاتی بدن نقش ایفا کرده و کمبود آن موجب صدماتی به بدن خواهد شد.  حال اگر شما می خواهید که به جای مصرف قرص این ویتامین را به صورت طبیعی به بدن خود برسانید باید بدانید که ذرت منبع اصلی ویتامین ب ۱ است.

 ذرت یک منبع غنی از ویتامین B1 است که در سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها استفاده می‌شود. هم چنین ذرت سرشار از ویتامین B5 است که به فعالیت‌های فیزیولوژیکی در بدن کمک می‌کند.

علائم و عوارض کمبود ویتامین B1
کمبود شدید و مزمن این ویتامین سبب بروز بیماری بری بری می‌شود که همراه با اختلالات عصبی شدید است و اگر درمانی صورت نگیرد سبب تخریب سیستم اعصاب و حتی مرگ می‌شود.

کاهش وزن و بی اشتهایی، مشکلات ذهنی و ضعف عضلات از جمله علائم کمبود این ویتامین است.

سایر منابع طبیعی ویتامین ب ۱:

۱. نان گندم
نان گندم یکی از منابع غذایی حاوی مقادیر بالای ویتامین B1 است که می توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم نان گندم : ۰.۱۴ میلی گرم

۲. جوانه گندم
جوانه گندم از منابع غذایی حاوی ویتامین B1 است که آن را به صورت خام برای تهیه انواع سالاد سبزیجات و سالاد جوانه استفاده می کنند.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم جوانه گندم : ۱.۶ میلی گرم

۳. پنیر سویا (توفو)
توفو از بهترین و غنی ترین منابع غذایی حاوی مقادیر بالای ویتامین ب۱ است که می توان آن را به صورت خام و پخته شده رژیم غذایی اضافه کرد.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم توفو : ۰.۴ میلی گرم

غلات غنی از ویتامین B1
۴. جو دوسر
بلغور جو دوسر و همچنین جو دوسر پرک شده از مهم ترین غلات غنی از ویتامین B1 هستند که آن را به صورت پخته برای تهیه انواع غذا، سوپ، آش، خوراک و اسموتی به کار می برند.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم جو دوسر پرک شده : ۰.۷۲ میلی گرم

۵. برنج قهوه ای
برنج قهوه ای یکی دیگر از غلات سرشار از ویتامین B1 است که آن را به صورت پخته برای تهیه انواع غذا استفاده می کنند.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم برنج قهوه ای پخته شده : ۰.۴ میلی گرم

۶. آناناس
آناناس یکی از بهترین میوه های حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین B1 است که آن را می توان برای تهیه انواع آب میوه و اسموتی استفاده کرد.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم آناناس : ۰.۱۳ میلی گرم

۷. پرتقال
پرتقال یکی از بهترین منابع طبیعی سرشار از ویتامین B1 است که آن را برای تهیه انواع آب میوه و اسموتی استفاده می کنند.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم پرتقال : ۰.۱۱ میلی گرم

۸. نخود فرنگی (نخود سبز)
نخود فرنگی یکی از بهترین منابع طبیعی و گیاهی تیامین است که به صورت خام و پخته برای تهیه انواع غذا و سس استفاده می شود.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم نخود فرنگی پخته شده : ۰.۲۸ میلی گرم

۹. مارچوبه
مارچوبه یکی از بهترین سبزیجات غنی از ویتامین B1 است که آن را به صورت پخته برای تهیه انواع غذا، سوپ و سالاد استفاده می کنند.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم مارچوبه پخته شده : ۰.۱۶ میلی گرم

۱۰. سیب زمینی
سیب زمینی هم حاوی مقادیر قابل توجه تیامین است که آن را به صورت بخارپز، آب پز و سرخ کرده برای تهیه انواع غذا استفاده می کنند.

مقدار ویتامین B1 در ۱ سیب زمینی پخته شده : ۰.۱۴ میلی گرم

۱۱. سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین یکی دیگر از سبزیجات حاوی تیامین است که به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذا، سوپ و ساندویچ استفاده می شود.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم سیب زمینی شیرین : ۰.۲۱ میلی گرم

۱۲. کلم بروکلی
کل بروکلی به صورت خام و پخته شده حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین B1 است.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم کلم بروکلی : ۰.۱۰ میلی گرم

۱۳. لوبیا
همه ی انواع لوبیا ها (لوبیا سویا، لوبیا سفید، قرمز، سیاه، چیتی و کشاورزی) حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ب۱ هستند که از آن ها برای تهیه انواع غذا استفاده می شود.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم لوبیا سیاه : ۰.۱۹ میلی گرم

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم لوبیا سفید : ۰.۴ میلی گرم

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم لوبیا سویا : ۰.۳۲ میلی گرم

۱۴. عدس
عدس یکی از بهترین انواع حبوبات سرشار از ویتامین B1 است که به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذا و سالاد استفاده می شود.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم عدس پخته شده : ۰.۲۵ میلی گرم

۱۵. تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان یکی از انواع مغزیجات غنی از ویتامین B1 است که می توان آن را برای تهیه انواع سس سالاد، اسموتی و معجون استفاده کرد.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان خام : ۱.۴۸ میلی گرم

۱۶. پسته
پسته یکی از بهترین منابع طبیعی ویتامین B1 است که می توانید آن را به صورت تازه و خشک شده برای تهیه انواع اسموتی، سس سالاد و انواع معجون استفاده کنید.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم پسته خام : ۰.۱۹ میلی گرم

۱۷. گردو آمریکایی
گردو آمریکایی یکی از مغزیجات غنی از ویتامین B1 می باشد که می توان از آن برای تهیه انواع اسموتی و معجون استفاده کرد.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم گردو آمریکایی : ۰.۱۹ میلی گرم

۱۸. انواع بادام
بادام برزیلی (آجیل برزیلی)، بادام هندی و بادام زمینی از محبوب ترین آجیل های حاوی مقادیر قابل توجه ویتامین B1 هستند که می توان از آن ها برای تهیه انواع اسموتی، سس سالاد و معجون ها استفاده کرد.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم بادام برزیلی : ۰.۱۸ میلی گرم

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم بادام هندی : ۰.۱۰ میلی گرم

۱۹. دانه کتان
دانه کتان یکی از سالم ترین دانه های خوراکی سرشار از ویتامین b1 محسوب می شود.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم دانه کتان : ۰.۵ میلی گرم

۲۰. کنجد
کنجد یکی دیگر از دانه های خوراکی سرشار از ویتامین ب۱ است که به صورت خام برای تهیه انواع اسموتی و معجون استفاده می شود.

مقدار ویتامین B1 در ۱۰۰ گرم کنجد : ۰.۲۸ میلی گرم

بهترین زمان مصرف ویتامین B1
ویتامین B1 یا تیامین از ویتامین های محلول در آب است و توصیه می شود که برای جذب بهتر مکمل ها و منابع حاوی ویتامین ب ۱ را صبح ناشتا میل کنید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر