یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

مهم ترین علائم دیابت بارداری عوارض و درمان آن

عکس, مهم ترین علائم دیابت بارداری عوارض و درمان آن

دیابت بارداری اتفاقی است استرس آور برای زنان باردار که معمولا در هفته های بیست و چهار تا بیست و هشتم رخ می دهد. خبر خوش اینکه دیابت بارداری با پایان گرفتن بارداری پایان می گیرد و ماندنی نیست. اما اگر شما تحت نظر پزشک نباشد و رعایت نکنید احتمال ابتلای کودک به دیابت وجود دارد.خانم‌های باردار باید به‌طور مرتب تحت مراقبت‌ها و بررسی‌های پزشکی قرار بگیرند. اگر در اوایل بارداری سابقه‌ی دیابت یا قند خون نداشته‌اید، احتمالا پزشک در هفته ی ۲۴ تا ۲۸ بارداری، احتمال وجود دیابت بارداری را در شما بررسی می‌کند.بعضی از پزشکان بررسی دیابت بارداری را با آزمایش چالش گلوکز شروع می‌کنند. این آزمایش نیازی به آمادگی اولیه ندارد.برای این آزمایش باید محلول گلوکز را بنوشید و یک ساعت بعد آزمایش خون انجام دهید. اگر سطح قند خون‌تان بالا باشد، ممکن است که پزشک آزمایش تحمل گلوکز خوراکی را برایتان تجویز کند. این آزمایش دو مرحله دارد.گر سطح قند خون‌ شما بیشتر یا برابر با ۱۳۰ یا ۱۴۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، مرحله‌ی بعدی آزمایش در روز دیگری انجام می‌شود. در این مرحله تعیین آستانه‌ی میزان قند خون برای تشخیص بیماری به پزشک‌تان بستگی دارد.

علائم دیابت بارداری

*خستگی
*تاری دید
*تشنگی بیش‌ازحد
*تکرر ادرار
*خُروپُف درهنگام خواب

چه کسانی در معرض ابتلا به دیابت بارداری هستند؟

سن بالای ۲۵ سال
فشار خون بالا
سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به دیابت
اضافه وزن قبل از بارداری
اضافه وزن زیاد در زمان بارداری

بارداری چند قلو
تولد نوزاد با وزن بالا در گذشته
ابتلا به دیابت بارداری در گذشته
سقط جنین یا زایمان بچه‌ی مُرده بدون علت خاص
افزایش یا کاهش گلوکوکورتیکوئیدها
سندرم تخمدان پلی کیستیک
داشتن نژاد آفریقایی، بومی آمریکایی، آسیایی یا اسپانیایی.

درمان دیابت بارداری
در بیشتر مواقع، پزشک از شما می‌خواهد که سطح قند خون‌تان را قبل و بعد از مصرف غذا اندازه بگیرید و شرایط شما را با تغذیه‌ی سالم و ورزش‌های منظم مدیریت می‌کند.در بعضی از موارد تزریق انسولین تجویز می‌شود. براساس گزارش‌ها فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد از زنان مبتلا به دیابت بارداری برای کنترل بیماری‌شان به تزریق انسولین نیاز دارند.برای اندازه‌گیری سطح قند خون باید از دستگاهی مناسب استفاده کنید که پزشک آن را در اختیار شما قرار می‌دهد.ممکن است که تزریق انسولین تا زمان زایمان ادامه داشته باشد. با توجه به وعده‌های غذایی و تمرینات ورزشی‌تان، درمورد نحوه و زمان تزریق انسولین از پزشک سؤال کنید تا دچار افت قند خون نشوید.پزشک‌تان به شما خواهد گفت که در زمان افت شدید قند خون یا افزایش آن چه کاری انجام دهید.

تغذیه در زمان ابتلا به دیابت بارداری
دیابت بارداری ـ تغذیه در زمان ابتلا به دیابت بارداری

رژیم غذایی متعادل، کلید مدیریت دیابت بارداری است. درواقع خانم‌های مبتلا به دیابت بارداری باید توجه خاصی به میزان کربوهیدرات، پروتئین و چربی دریافتی‌شان داشته باشند.

تغذیه‌ی منظم (هر دو ساعت یک‌بار) کمک می‌کند تا سطح قند خون‌تان را کنترل کنید.

کربوهیدرات باید تنها ۴۰ تا ۵۰ درصد از کالری مصرفی شما را تشکیل دهد. سعی کنید ۲۰ تا ۲۵ درصد از کالری موردنیازتان را از طریق پروتئین و ۲۵ تا ۳۵ درصد آن را از مصرف چربی تأمین کنید.

کربوهیدرات‌ها
خانم‌های باردار باید روزانه ۱۲۰ تا ۱۹۵ گرم کربوهیدرات دریافت کنند. این مقدار از طریق سه وعده‌ی غذایی و دو میان‌وعده‌ی روزانه تأمین می‌شود. رعایت فاصله‌‌ی مناسب بین غذاهای غنی از کربوهیدرات به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می‌کند.

پزشک برای تعیین میزان کربوهیدرات دریافتی روزانه به شما کمک خواهد کرد. شاید پزشک‌تان شما را به متخصص تغذیه معرفی کند تا از وعده‌های غذایی گیاهی استفاده کنید.

شما می‌توانید کربوهیدرات‌های سالم را از مواد زیر دریافت کنید:

غلات کامل؛
برنج قهوه ای؛
لوبیا، نخود فرنگی، عدس و سایر حبوبات؛
سبزیجات دارای نشاسته؛
میوه‌هایی با قند کم.
پروتئین
خانم‌های باردار باید روزانه ۶۰ گرم پروتئین دریافت کنند. بهترین منابع پروتئین شامل گوشت کم‌چرب، مرغ، ماهی و توفو (خمیر سویا) است.

چربی
چربی‌های سالمی که می‌توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید، شامل خوراکی‌هایی همچون آجیل بی‌نمک، دانه‌ها، روغن زیتون و آووکادو هستند.

عوارض دیابت بارداری
درصورتی که دیابت بارداری شما به‌درستی مدیریت نشود، فشار خون‌تان درطول بارداری بالا خواهد ماند. این موضوع می‌تواند سبب ایجاد خطرات احتمالی شود و روی کودک‌تان تأثیر بگذارد. به‌عنوان مثال ممکن است کودک بعد از تولد دچار مشکلات زیر باشد:

وزن بالا درهنگام تولد
سختی در تنفس
قند خون پایین
دیستوشی شانه (shoulder dystocia)، حالتی است که در آن شانه‌های نوزاد در زمان زایمان در لگن مادر گیر می‌کند.
خطر ابتلا به دیابت در این کودکان بیشتر خواهد بود. به همین دلیل کنترل دیابت بارداری با توجه به توصیه‌های پزشک بسیار مهم است.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر