نازخاتون اصیل شمالی با فوت و فن هایش
برای درست کردن غذای خوشمزه و محلی ناز خاتون که طرفداران زیادی دارد به مواد زیر نیاز دارید :
مواد لازم برای تهیه نازخاتون ( در شمال برای تهیه نازخاتون علاوه بر ریحان مازندرانی از سبزیجاتی مانند؛ چوچاق، زلنگ و خالواش استفاده میکنند.برای خوشمزه تر شده نازخاتون میتوانید از سیاه دانه و تخم گشنیز به همراه موسیر استفاده کنید.)
**مواد برای ۴ نفر:
سیر ۲ بوته ، گل پر به مقدار لازم ، آب انار ۲ قاشق غذا خوری( یا رب انار)
بادمجان ۴ عدد ، گوجه فرنگی ۳ عدد
آبغوره ۳ قاشق غذا خوری( سرکه) ، نعناع خشک شده ۱ قاشق خوری
نخست بادمجان ها را تمیز کنید و بشویید. سپس آن ها را بر روی منقل کباب کنید. در صورت عدم دسترسی میتوانید از اجاق گاز و یا می توانید آن ها را در فر قرار دهید تا کباب شوند.سپس با استفاده از یک چاقوی مناسب پوست بادمجان ها را جدا کنید. سپس بادمجانها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.در ادامه گوجه فرنگیها را بشویید. سپس آن ها را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پوستشان به راحتی جدا شود. سپس گوجه ها را بر روی تخته آشپزخانه ریز کنید و کنار بگذارید.بادمجان های ساطوری شده را در یک قابلمه بریزید و به آن آب انار و آبغوره اضافه کنید. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با شعله متوسط قرار دهید تا کم کم به جوش بیاید و غلیظ شود.سیرها را پوست بگیرید و بشویید و رنده یا له کنید. سپس آن را به همراه نعناع و گلپر به قابلمه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. سپس قابلمه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید.در مرحله آخر گوجه فرنگی خرد شده را به مواد اضافه کنید و مواد را مجددا دوباره مخلوط کنید.بعد از آماده شدن نازخاتون آن را در یک کاسه بکشید و به همراه گردوی خرد شده تزیین کنید.بعد از اینکه نازخاتون را درست کردید، برای جا افتادن بیشتر آن را در یک کاسه در دار بریزید و به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید.