یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آموزشی

نگهداری درست از گل سنگ و عمر کوتاه آن

عکس, نگهداری درست از گل سنگ و عمر کوتاه آن
در این پست قصد داریم آموزش پرورش و نگهداری از گیاه زیبای گل سنگ را برای شما گل دوستان عزیز قرار دهیم. این گیاه زیبا پرورش آسانی دارد اما عمر گیاه متاسفانه خیلی کوتاه است  پس اگر تمام شاخ وبرگ گیاه ریخت وخشک شد بدانید مشکل از شما نیست عمر گیاه تمام شده است. بهتر است هر بهار گیاه قدیمی خود را دور بیاندازید و گیاهی جدید تهیه کنید.
موارد مفید در مورد پرورش این گیاه :
دما: حداقل ۱۸ درجه در زمستان و ۲۴ درجه در تابستان .
نور: نزدیک پنجره و دور از تابش مسقیم آفتاب باشد. گل سنگ اگر در محیطی کم‌نور قرار بگیرد دیگر رنگ و رویی برایش نمی‌ماند. درواقع در محیطی با نور کم خیلی زود لکه‌های زیبای روی برگ‌ها کم‌رنگ و محو می‌شود. در این صورت برگ‌ها به‌طور یکپارچه سبز می‌شوند و دیگر نشانه‌ای از خال‌های صورتی باقی نمی‌ماند.پس اگر روزی متوجه شدید گلدان‌تان دیگر به اندازه روز اول رنگ به رنگ نیست آن را در نور آفتاب قرار دهید تا رنگ‌ها پررنگ‌تر شود؛ البته تابش نور مستقیم آفتاب هم برگ‌ها را می‌سوزاند. همچنین نور زیاد محیط گاهی باعث پیچش برگ‌ها می‌شود چون گل سنگ نور غیر مستقیم می‌خواهد. یکی از بهترین مکان‌های نگهداری این گیاه نزدیک پنجره است؛ جایی که آفتاب ملایمی به خانه بتابد و نور مستقیم روی برگ‌ها نباشد. یادتان باشد برگ‌های گل مانند حسگرها هستند. اگر می‌خواهید حال و روز گل‌تان را بدانید باید به برگ‌ها دقت کنید. آنها با ریخت و قیافه‌شان درباره دمای محیط و نور کافی حرف می‌زنند.
رطوبت: : چنانچه گیاه به صورت گروهی با گیاهان دیگر کاشت شده باشد رطوبت آن تامین است،ولی در غیر این صورت با اضافه نمودن آب به زیر گلدانی سنگریزه دار رطوبت مورد نیاز را تامین نمایید،توجه کنید ته گلدان با آب در تماس نباشد.کمبود رطوبت باعث خشکی نوک برگها میشود.اسپری اب میتواند برای تامین رطوبت مفید باشد .
آبیاری: آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه ها میشود. بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک کاملا خشک شود. معمولا ۲ بار در هفته
تغذیه:مصرف کود در فصل رشد هر دو هفته یک بار.
خاک مناسب: خاک هلندی و کومپوست بهترین محیط مناسب برای ریشه را تشکیل میدهد.
تعویض گلدان :سن گیاه و حجم ریشه و ساقه معرف زمان تعویض گلدان است.
تکثیر: از طریق کشت بذر و نیز از قلمه های تهیه شده از انتهای ساقه گیاه و کاشت در خاک بنفشه برای تکثیر آن استفاده می شود.
گل سنگ از طریق کاشت دانه و قلمه ساقه قابل تکثیر است. اگر می‌خواهید گیاه‌تان را به وسیله دانه تکثیر کنید، دانه‌ها را در اوایل بهار در داخل خانه و درون خاک مخصوص جوانه زنی بکارید و برای آنها نور زیادی فراهم کنید. از نورهای مصنوعی هم می‌توانید استفاده کنید. دانه‌ها را همواره مرطوب نگه دارید. با ظهور جوانه‌ها، آنهایی که ضعیف تر هستند را دور بریزید و بقیه را نگه دارید. جوانه‌ها را بعد از اندکی رشد بیشتر، به گلدان‌های کوچک منتقل کنید و خاک‌شان را همواره مرطوب نگه دارید. همچنین برای‌شان نور مناسبی فراهم کنید تا رنگ‌های برگ به زیبایی پدیدار شوند. همانطور که گفتیم روش دیگر تکثیر گل سنگ قلمه ساقه است. قلمه‌هایی از ساقه‌های نسبتا جوان گیاه تهیه کنید. می‌توانید آنها را ابتدا در آب ریشه دار کنید و سپس به خاک منتقل کنید. برای افزایش شانس گرفتن قلمه‌ها از هورمون ریشه زایی استفاده کنید. زمانی که قلمه‌ها به اندازه کافی ریشه دادند آنها را در خاک بکارید. بهتر است این کار را در اوایل بهار انجام دهید.
بیماری و درمان گیاه گل سنگ :مهمترین مشکل این گیاهان پوسیدگی طوقه و ریشه ها به دلیل سنگین بودن و زهکش نامناسب خاک محل کاشت است . همچنین کوددهی بیش از اندازه می تواند موجب پژمردگی و مرگ سرشاخه ها شود. از آفات و بیماریها رایج آن شته می باشد که به گیاه جوان خسارت وارد می نماید و حساس به مرگ گیاهچه می باشد .برگها زرد شده و می افتند: آبیاری بیش از اندازه عامل ان است،تا سطح خاک گلدان خشک نشود آبیاری بعدی را انجام ندهید.برگها رنگ پریده و روی انها لکه های قهوه ای ظاهر شده اند: حشره افت عامل این عارضه است،با پنبه خیس شده با سم حشره کش نفوذی لکه ها را اغشته کنید و یا طبق دستور هر دو هفته یکبار سمپاشی کنید تا لکه ها از بین بروند.لکه های سوخته روی برگها مشاهده میشود: اشعه مستقیم افتاب و یا مواد براق کننده شیمیایی باعث این عارضه است،گلدان را به محل دیگری منتقل کنید و یا از مواد براق کننده استفاده نکنید.
برگها کمرنگ شده و می افتند :محیط خیلی سرد و یا از اب سرد جهت ابیاری استفاده شده است،گلدان را به محل گرمتری انتقال داده و در ابیاری از اب ولرم استفاده کنید.
نقاط رنگی و زیبای متن برگها محو شده اند :نور کافی نیست،گلدان را به محل روشن تری منتقل کنید،مواظب اشعه مستقیم افتاب باشید.
حاشیه برگها خشک شده و لوله میشوند،برگها نازک شده اند: هوای محیط گرم و خشک است،در صورت لزوم ابیاری کنید،گلدان را به محل سردتری انتقال دهید و غبارپاشی را فراموش نکنید.
برگ ها سیاه میشوند :: بخاطر آبیاری زیاد و عدم تهویه مناسب مخصوصا داخل تراریوم میباشد.
گل سنگ بیمارگل سنگ بیمار
تحمل تشنگی را دارند :این گل‌ها رطوبت دوست دارند اما نه آنقدر که در آب غوطه‌ور باشند. درواقع بهترین زمان برای آبیاری آنها زمانی است که سطح خاک گلدان خشک شده باشد؛ یعنی زمانی که با نوک انگشت سطح خاک را لمس می‌کنید رطوبتی احساس نکنید. آبیاری بیش از اندازه این گیاه باعث زرد شدن برگ‌ها و افتادن‌شان می‌شود؛ البته افتادن برگ‌ها ممکن است پیامی مخالف هم داشته باشد. اگر زمانی برگ‌های گل‌تان بدون اینکه زرد شوند افتادند گلدان شما تشنه است.گل سنگ برخلاف اینکه از غوطه‌ور شدن در آب بدش می‌آید اما عاشق رطوبت و نم است. این گیاه رطوبت بالای هوا را دوست دارد. این وسط بهترین کار استفاده از یک زیرگلدانی بزرگ‌تر است. داخل زیرگلدانی تا ارتفاع لبه آن سنگریزه بریزید و تا نیمه ارتفاع دیواره آن را از آب پر کنید. گلدان را روی سنگریزه‌ها بگذارید. توجه کنید ته گلدان نباید با آب در تماس باشد.این روش رطوبت مورد نیاز این گیاه را تامین می‌کند. حواس‌تان به دمای آب هم باشد. اگر هر روز از آب سرد برای آبیاری گل‌ها استفاده ‌کنید باید منتظر کمرنگ شدن و ریزش برگ‌ها باشید. دمای آب باید حدود ۲۵ درجه سانتی‌گراد باشد تا به این گل‌های حساس صدمه‌ای وارد نشود. تغییر فصل را هم یادتان نرود. این گل‌ها در تابستان بیشتر دنبال نم و رطوبت هستند و در زمستان زیاد با شما کاری ندارند برای اینکه بیشتر آنها بسته به شرایط نگهداری در فصل سرما به خواب زمستانی می‌روند. پس اگر نشانه‌های رشد گلدان‌تان در این فصل کم شد، نگران نشوید و فقط به آن کمتر آب دهید. یک‌بار در هفته آبیاری در فصل زمستان برای این گل‌ها کفایت می‌کند.
گل سنگ بیمارگل سنگ بیمار
گرمایی هستند:درست است که از نور مستقیم آفتاب زیاد راضی نیستند و ترجیح می‌دهند در سایه باشند اما اصلا با سرما میانه‌ای ندارند. طبق معمول هم نارضایتی‌شان را با تغییر رنگ برگ‌های‌شان نشان می‌دهند. زمانی که نور کافی بود اما برگ‌ها دیگر رنگ نداشتند بدانید گلدان حساس خانه از وضعیت دمای محیطش راضی نیست.سرما باعث از بین رفتن لکه های صورتی خاص برگ ها می‌شود. دمای روز ۲۹-۲۴ درجه سانتی‌گراد و دمای شب ۲۳-۲۱ درجه سانتی‌گراد برای این گیاه مناسب است. دما نباید به زیر ۱۳ درجه سانتی‌گراد برسد؛ می‌دانید که آنها خیلی زود با ریختن برگ‌ها تلافی می‌کنند!
رطوبت محیط باید بالا باشد:بهتر است گلدان‌های گل سنگ صورتی‌تان را از باقی گل‌های آپارتمان جدا نکنید. با این کار گل سنگ رطوبتی را که نیاز دارد به‌راحتی به دست می‌آورد. این گل‌ها عاشق رطوبت و نم هوا هستند اما مساله اینجاست که مانند بنفشه آفریقایی با غبارپاشی روی برگ‌ها میانه خوبی ندارند و تکرار این عمل در نهایت به ریختن برگ‌های شان منجر می‌شود.از طرفی هوای خشک و بدون نم هم برای این گل‌ها مانند یک قتلگاه است. این وسط بهترین کار استفاده از زیر گلدانی‌های بزرگ با سنگ‌ریزه است. گل‌ها به این ترتیب از نم آبی که در ته گلدان‌شان هست می‌توانند استفاده کنند.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر