یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آموزشی

همه چیز درباره نمای خشک سنگ و سرامیک

عکس, همه چیز درباره نمای خشک سنگ و سرامیک

نمای خشک که این روزها طرفداران زیادی  پیدا کرده است دارای مزایا و معایبی است که در این پست برای شما قرار داده ایم. نمای خشک در سنگ نما و سرامیک نما. سیستم نمای خشک ممکن است بیش از یک لایه داشته باشد. به عنوان مثال این امکان وجود دارد که قبل از نصب نمای اصلی صفحه ای نازک که از ایجاد نم و رطوبت جلوگیری میکند نصب شود. انتخاب نمای خشک مناسب کار آسانی نیست چون گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد. با این حال، شناخت مزایا و معایب هر گزینه به انتخاب مناسب کمک می کند. صاحبان ساختمان پیش از انتخاب نوع خاصی از نمای خشک می بایست به خیلی چیزها دقت نمایند. مثلا نوع ساختمان، مواد مورد استفاده در نما و الزاماتی چون عایق بندی.به طور خلاصه، نمای خشک سرامیکی یک سیستم ساخت و ساز ایده آل می باشد که مزایایی همچون عایق صوتی، صرفه جویی در انرژی، عملکرد بهتر به هنگام نم و رطوبت، دوام بالا، زیبایی شناسی، تعمیر و نگهداری پایین و سهولت در جایگزینی قطعات را در اختیار قرار می دهد.

نمای خشک سنگی جزو گرانبهاترین سیستم نمای ساختمان شناخته می­شود. نصب این سیستم نیازمند نیروی کار می باشد. با این حال خانه هایی با این نما دارای ارزش بالا می باشد و ظاهری گرانبها به ساختمان می­دهد. ظاهری طبیعی به خانه می­دهد و با محیط طبیعی خود به زیبایی تطبیق پیدا می­کند. سیستم نمای چوبی هم به صورت شینگل و پلنک قابل دسترس می­باشد و معمولا از چوب درختان سدر، کاج و بلوط ساخته می­شوند. چوب عایق خوبی ایجاد می­کند و دوستدار طبیعت به حساب می­آید. در حالی که بادوام است و مقاومت خوبی در مقابل آب و هوا نشان می­دهد، به تعمیر و نگهداری بالایی نیاز دارد. درمان سمی سالیانه جهت جلوگیری از ایجاد موریانه نیاز خواهد داشت.

 نمای ساختمان کاشی های سرامیکی، تخته سنگ و شینگل های آسفالت می­باشد. بهترین سیستم نمای ساختمان باید محافظ خوبی در مقابل عناصر سخت طبیعی باشد و می­بایست به آسانی نصب شود، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری داشته باشد، از رطوبت جلوگیری کند و بهترین عایق و محافظ باشد. صاحبان ساختمان می باست بودجه خود را پیش از خرید آماده کند. بعضی از گزینه های گرانبها برای بالا بردن ارزش ساختمان بکار برده می­شوند. فواید استفاده از از گزینه های گرانبها را در گزینه های ارزانتر می­توان پیدا کرد. و در نهایت در انتخاب نوع خاصی از سیستم نمای ساختمان شرایط آب و هوای بوم، شرایط و قوانین و اولویت های افراد نقش مهمی ایفا می کند.

سرامیک خشک DRY CERAMIC

در سیستم هایی که از سرامیک خشک به عنوان نمای اصلی استفاده می شود، به دلیل اینکه کلیه مصالح در معرض عوامل جوی قرار دارند، بایستی اجزای کار در مقابل زنگ زدگی مقاوم باشند.
در این نوع سیستم ها به دلیل اینکه پروفیل های عمودی آلومینیومی از میان درز سرامیک ها دیده می شوند، به جهت زیبایی بیشتر این پروفیل به رنگ مشکی رنگ آمیزی می شود.
درز میان سرامیک ها ۶ یا ۸ میلی متر تنظیم می شود. باز بودن این درزها این امکان را فراهم می آورد که هوا در پشت سرامیک ها جریان داشته باشد و از ایجاد تقطیر در پشت سرامیک ها جلوگیری به عمل آید.
جهت عایق شدن دیوارهای خارجی می توان از فضای مجوف موجود میان سرامیک ها و دیوارهای خارجی جهت نصب مواد عایق صوتی و حرارتی استفاده کرد.
جهت اطراف بازشوها (پنجره ها)، خرپشته و فلاشینگ ها چنانچه از سرامیک خشک استفاده می شود، بایستی قبل از اجرای سرامیک ازپوشش عایق رطوبتی و حرارتی استفاده شود. استفاده از ورق های آلومینیوم کامپوزیت هم در

در انتخاب سیستم نمای خشک، فلز پر طرفدار ترین گزینه است. به این علت که هم دوام بیشتری دارد و هم نیازی به تعمیر و نگهداری کمتری دارد. سطح صاف آن در طول سال درخشندگی و ظاهری نو به ساختمان می­دهد. به راحتی تمیز می­شود. عموما آلمینیوم و آهن گزینه ی مناسبی در این مورد می­باشند. نماهای آجری بهترین گزینه برای ایجاد طرح و ظاهر متفاوت و خاص مناسب می باشد.

نمای آجری سبک است و به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارد، به راحتی نصب می­شود و سیستم عایق بندی خوبی ایجاد می­کند. ونیل تقریبا به هیچ گونه تعمیر و نگهداری نیاز ندارد و در انواع خانه ها و ساختمان ها استفاده می­شود، مقرون به صرفه می­باشد و در انواع رنگ ها قابل تهیه می­باشد. افزودن عایق آسان است که به عنوان UPVC یا پلی­ونیل کلراید غیر پلاستیکی شناخته می­شود.

سیستم نمای بتن در ساختمان های صنعتی که باید استقامت داشته باشند بکار می­رود. با توجه به نیاز، بتن ریزی درجا، بلوک‌های پیش‌ساخته و یا پانل های بتن مورد استفاده قرار می­گیرد. با این حال تنوع در بتن محدود است. بتن کاری بسیار خوش­نما و بادوام و مقاوم به آب و هوا جهت استفاده در نمای خارجی ساختمان می­باشد. نمایی سبک ولی در آن واحد بسیار سفت است.

مزایا و ویژگی های روش نمای خشک:

۱ – کاهش زمان اجرا: با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان، زمان نقش اساسی و بسیار مهمی را در این صنعت ایفا می نماید و روشهایی که توسط متخصصین ساختمان طراحی و پیشنهاد شده اند همگی با این فاکتور مهم سنجیده و شاید بتوان گفت که با محک این فاکتور مهم ماندگار شده و یا از بین رفته اند. با اندکی تأمل درمی یابیم که اجرای نما به روش خشک می تواند تا ۵۰ درصد از زمان اجرا را کاهش دهد و حتی تأثیرات منفی دمای محیطی را به حدود صفر برساند و بخاطر عدم وجود ملات و روشهای سنتی با امکان فعال نمودن چندین جبهه کاری بطور همزمان در بخشهای بالادست و پایین کار بیش از پیش بر سرعت اجرا افزود و البته موارد دیگری مانند استفاده از اکیپ های آموزش دیده بجای نیروهای سنتی و غیر فنی و فاقد آموزش لازم در روشهای قدیمی و سنتی و همچنین استفاده از ابزار و ماشین آلات صنعتی در انجام کارها در روشهای مدرن ضمن تأثیر مستقیمی که بر زمان اجرا و جلوگیری از دوباره کاری های احتمالی خواهند داشت قطعاً در افزایش کیفیت اجرا نیز تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. البته از دیگر مزایای روش های خشک که تأثیر زیادی بر زمان اتمام پروژه ها دارد امکان شروع نما با فاصله ای اندک از پایان یافتن اسکلت ساختمان می باشد.

۲- کیفیت بالا:اجرای نمای خشک با انواع مصالح اعم از سنگ، سرامیک، تراکوتا، و چوب و … به روش صنعتی که نتیجه سالها تجربه، مطالعه و تحقیق و بررسی انواع روشهای مشابه خارجی در کشورهای مختلف می باشد در حال حاضر توسط شرکت رونین پارس با پیشینه ای بیش از ۱۵ سال اجرا می گردد و می تواند کلید حل بسیاری از مشکلات حل نشدنی نمای انواع ساختمان ها باشد که مهندسین و متخصصین و مدیران محترم می توانند با طراحی و اجرای این روش در ساختمان ها از هر نوع سنگ، سرامیک و شیشه و غیره در هر سایز، ضخامت و رنگ استفاده نمایند.

– هماهنگی رفتار مصالح در مقابل تغییرات دمایی سال هاست که اجرای نما در داخل و خارج ساختمان توسط افراد فاقد آموزش های لازم با ملات ماسه و سیمان صورت می گیرد که جدای از تحمیل وزن بالایی به ساختمان که با توجه به اهمیت مقاوم بودن ساختمان ها در برابر نیروی زلزله و رابطه مستقیم نیروی جانبی زلزله با وزن ساختمان ها با توجه به متفاوت بودن ضریب انتقال حرارتی و همچنین متفاوت بودن میزان انبساط و انقباض بخش ملات پشت سنگ یا سرامیک و … نسبت به خود مصالح بیرونی نما و بخش سفت کاری موجود ، می بینیم که با گذشت زمان نه چندان طولانی، سنگها جدا شده و حتی اسکوپ های سیمی نیز از افتادن آنها جلوگیری نمی کند.

– طراحی مهندسی و کاهش پرت مصالح با توجه به طراحی فنی و مهندسی دقیق نما اعم از زیرسازی و طراحی دقیق ابعاد و پلاک های مورد نظر برای هر پروژه با توجه به بازشوها، ارتفاع ساختمان، کاربری و دیگر موارد تأثیرگذار و امکان سفارش دقیق سنگها و مصالح مصرفی ضمن کاهش پرت و زمان اجرا، تأثیر بسزایی بر کیفیت اجرا باقی خواهد گذارد.

– تولید صنعتی مصالح مصرفی با تولید صنعتی مقاطع زیرسازی نما اعم از پروفیل های آهنی، آلومینیومی یا گالوانیزه و استیل و همچنین مصالح رویه نما، قطعا امکان خطای انسانی در بخش های مختلف اعم از درصد اختلاط ملات و … به شدت کاهش خواهد یافت و لذا تاثیر بسزایی بر افزایش کیفیت خواهد داشت.

– قابلیت تنظیم و رگلاژ یکی از مشکلاتی که در روش های سنتی معمولاً شاهد هستیم، ایجاد درزهای غیر همسطح است که بعد از دوغاب ریزی بدلیل جابجایی سنگ و غیره و خارج شدن از رگلاژ اولیه صورت می گیرد و معمولاً هم بدون تخریب قابل اصلاح نیست ولی در روش های اجرای خشک بدلیل آنکه در اجرا از مواد سخت شونده ) ملات ( استفاده نمی شود می توان در حین اجرا و حتی پس از اتمام کار به سادگی نسبت به رگلاژ خطاهای احتمالی حتی در حد میلیمتر اقدام نمود و حتی طی سال های بهره برداری نیز امکان جابجایی و اصلاح تک تک سنگ ها یا سرامیک ها و … فراهم می باشد.

۳- کاهش قیمت تمام شده:

– کاهش وزن و حجم اسکلت و فونداسیون
۸۰ کیلوگرم از وزن به ازای هر مترمربع از سطح نمای اجرا شده نسبت به روش دوغابی که تأثیر زیادی بر کاهش – کاهش حدود ۱۰۰
نیروی زلزله خواهد داشت و اگر در ابتدای طراحی ساختمان، نما بصورت خشک دیده شود با کاهش قابل توجه در وزن ساختمان، نه تنها قیمت تمام شده افزایش پیدا نمی کند بلکه با کاهش وزن اسکلت و فونداسیون در قیمت نهایی نیز تأثیر کاهنده مهمی باقی خواهد گذاشت.

– کاهش هزینه ترمیم، افزایش عمر مفید و امکان بازیافت مصالح

توجه به این نکته ضروری است که نماهای معمولی بعد از چند سال قطعاً نیازمند ترمیم و ایجاد گیرداری مجدد می باشند و این خود
یعنی تحمیل هزینه ای اضافی که کارفرما بعد از مدتی باید برای نما متحمل گردد و در انتهای کار با توجه به عمر مفید کارهای دوغابی ۱۵ سال می باشد باید تمامی لایه ملات و همچنین سنگ مربوطه را تخریب نمود و این بدان معنی است که اگر هزینه ای – که حدود ۱۰ برای اجرای نماهای دوغابی صرف می شود بعد از اتمام کار ساختمان، باید بصورت کامل آن را مستهلک شده تلقی کرد .
لیکن در اجرای نماها ی خشک، با توجه به نصب به روش صنعتی ، با گذشت زمان نیازی به ترمیم و هزینه نگهداری نمی باشد و درصورت آسیب دیدگی، هر کدام از پلاک ها قابل اصلاح و تعویض می باشد و نیاز به تخریب یا اصلاح کلی نیست و حتی پس از گذشت عمر مفید آن ) بالای ۵۰ سال ( می توان تمامی مصالح مصرف شده را اعم از فلزات زیرسازی ) آهنی یا آلومینیومی ( و از همه مهمتر خود سنگ یا سرامیک مصرفی را بازیافت نموده و هر کدام از این مصالح را در مکانها و محل های دیگری بسته به نوع کاربری، استفاده نمود و این بدان معنی است که تمامی هزینه هایی که برای اجرای این نما صورت می گیرد بعد از پایان کار ساختمان، با لحاظ درصد استانداردی از استهلاک مصالح ، به کارفرما باز خواهد گشت .

۴- منطبق بودن با آخرین استادنداردهای ملی و جهانی
– کاهش وزن و انطباق با آیین نامه های زلزله
همانطور که قبلاً بیان شد، کاهش وزن ساختمان رابطه مستقیمی بر کاهش نیروی زلزله بر ساختمان ها دارد و در جهت تذکرات و نکات ویژه آیین نامه زلزله ایران ) ۲۸۰۰ ( و دیگر آیین نامه های زلزله دنیا خواهد بود و طراحی زیرسازی و مصالح هر نما بر اساس اصول طراحی استاندارد و منطبق با شرایط مندرج در آیین نامه ۲۸۰۰ ایران و اتصال به سازه اصلی ساختمان می باشد، بدان معنی که در هنگام وقوع زلزله، حرکات بخش نما و متعلقات مربوطه بصورت جداگانه با تغییر مکان جانبی سازه صورت می گیرد و این موضوع مانع ورقه شدن نما و سقوط قطعات آن مشابه نمای دوغابی خواهد شد و لذا باعث کاهش تلفات انسانی و دیگر خسارات ناشی از سقوط نما خواهدشد.

– امکان اجرای عایق حرارتی و صوتی

با ایجاد فاصله ای که سطح بیرونی نما با بدنه اصلی ساختمان ایجاد می نماید ضمن آنکه وجود هوا در این فاصله نقش عایق صوتی
وحرارتی را خواهد داشت، می توان با محاسبات انجام شده نسبت به محل احداث ساختمان از نظر آب و هوایی مطابق استاندارد های مربوطه ) مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ایران ( عایق حرارتی و صوتی مناسبی را در نظر گرفت و به راحتی نصب نمود و حتی از این فضا می توان برای عبور سیستم تأسیسات مکانیکی و برقی نیز استفاده نمود.
در پایان قابل ذکر می باشد که شرکت رونین پارس به پشتوانه سال ها تلاش و تحقیق خویش، این توانایی را کاملاً داراست که با اطمینان اعلام نماید که طراحی و ساخت اسکوپ های جدید و روش های مدرن را جهت هر پروژه با توجه به شرایط و مشخصات همان پروژه طراحی، انتخاب و پیشنهاد نماید.

۸ دلیل برای نصب نمای خشک
۱. صرف جویی انرژی.
حفره تخلیه هوا دما را تنظیم میکند و کمک میکند تا ساختمان مصرف بهینه انرژی داشته باشد. مصرف انرژی سیستم گرمایش و تهویه هوا را تا ۳۰% کاهش می دهد و باعث صرف جویی انرژی در فصل سرما و گرما می شود.

۲. عایق صوتی.
این نما به علت وجود حفره های هوایی به عنوان عایق مازاد، عملکرد صوتی ساختمان را افزایش میدهد و صدای بیرون را بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.

۳. عملکرد بهتر در مقابل رطوبت.
این نما از تراکم رطوبت و نم کشیدن دیوارهای بیرونی جلوگیری میکند. توانایی آن در حذف گرما از ایجاد هرگونه پل حرارتی جلوگیری می کند.

۴. محافظت در برابر آب.
حفره تخلیه هوایی تعبیه شده در سیستم به این معنی می باشد که آب باران به درون حفره نفوذ نمیکند و در نتیجه سطح مقاومت خوبی در مقابل از خود بروز می دهد.

۵. تجهیزات ساختمانی را پنهان میکند.
نمای خشک تجهیزات ساختمانی مانند تجهیزات گاز و فاضلاب را پوشانی میدهد اما درحین حال دسترسی به آن ها را آسان می کند.

۶. راحتی نصب و تعویض.
سبکی قطعات که صرفا جهت کم کردن وزن نماها طراحی شده اند، مزیت مهمی در نصب سیستم به حساب می آید. همچنین، اگر قطعه ای آسیب ببیند و یا نیاز به جایگزین شدن پیدا کند این کار به راحتی صورت می گیرد.

۷. ارزش زیبایی شناسی.
قالب های متفاوت و قابل دسترس و طیف گسترده ای از طراحی ها، رنگ ها و بافت ها، جذابیت سیستم نمای خشک را بیش از پیش بیشتر می کند. در واقع، به طور افزون معماران این سیستم را به عنوان راه حل بهینه برای بیشتر پروژه های پر زحمت خود در نظر می گیرند.

۸. دوام بالا و تعمیر و نگهداری پایین.
سرامیک ماده ای به شدت مقاوم است که دوام بالایی را نسبت بقیه مواد نشان میدهد. مقاومت آن به اسید خوردگی و پرتوهای فرابنفش بدین معنی است که ظاهر زیبای آن با وجود تابش مستقیم نورخورشید در طول زمان دست نخورده باقی می ماند.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر