یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

پیوند قرنیه چشم و حقایقی درباره آن

عکس, پیوند قرنیه چشم و حقایقی درباره آن

یکی از جراحی های رایج چشم که با هدف ترمیم بینایی و بهبود ظاهر قرنیه مشکل دار انجام می شود پیوند قرنیه چشم است. اصطلاح علمی این جراحی کراتوپلاستی است. خبر خوش اینکه بیشتر روش‌های پیوند قرنیه موفقیت آمیز هستند. با این حال ممکن است عوارضی مانند پس زدن قرنیه به وجود آید.حدود ۱۰ درصد از پیوند‌های قرنیه ممکن است دچار پس زدن قرنیه شوند.متاسفانه از دست دادن بینایی ، درد ، قرمزی ، حساسیت به نور از نشانه های اصلی پس زدن قرنیه است.

این جراحی در موارد زیر انجام خواهد شد :

کدر شدن قرنیه

قوز قرنیه (کراتوکونوس)

دیستروفی قرنیه

نازک شدن قرنیه

زخم قرنیه ناشی از عفونت یا آسیب دیدگی

التهاب قرنیه

زخم‌های قرنیه ناشی از عفونت

عوارض‌های ناشی از جراحی چشم

خطرات این جراحی :

عفونت چشم
افزایش احتمال بروز آب مروارید
افزایش فشار در کره چشم (آب سیاه)
بروز مشکلاتی در ارتباط با بخیه‌ها
پس زدن قرنیه اهدایی
التهاب قرنیه

آمادگی قبل از پیوند قرنیه چشم

معاینه دقیق چشم: پزشک به دنبال بیماری هایی خواهد گشت که ممکن است باعث بروز عوارض، پس از جراحی شوند.
اندازه گیری چشم: پزشک اندازه قرنیه اهدایی را مشخص خواهد کرد.
بررسی تمام دارو‌ها و مکمل‌های مصرفی: ممکن است نیاز باشد که بیمار، قبل یا بعد از پیوند قرنیه، از مصرف برخی دارو‌ها اجتناب کند.
درمان دیگر مشکلات چشم: ممکن است برخی مشکلات غیرمرتبط با چشم مانند عفونت یا التهاب، احتمال موفقیت در پیوند قرنیه را کاهش دهند. پزشک قبل از جراحی، این مشکلات را برطرف خواهد کرد.

پیوند قرنیه و انواع آن
در پیوند قرنیه ممکن است از بی حسی موضعی یا بیهوشی کامل استفاده شود. سپس، بر اساس تشخیص پزشک، کل لایه قرنیه یا بخشی از آن برداشته شده و با قرنیه اهدایی یا در برخی موارد قرنیه مصنوعی جایگزین می‌شود. در پایان، پزشک قرنیه را بخیه خواهد زد. از انواع پیوند قرنیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کراتوپلاستی نافذ (PK): متداول‌ترین نوع پیوند قرنیه
کراتوپلاستی اندوتلیال (EK)
کراتوپلاستی لاملار قدامی (ALK)

بعد از پیوند قرنیه چشم
پس از انجام پیوند قرنیه، موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

مصرف دارو: استفاده از قطره‌های چشم و گاهی اوقات دارو‌های خوراکی می‌توانند به کنترل عفونت، التهاب و درد کمک کنند.
استفاده از محافظ چشم: پس از جراحی بنا به تشخیص پزشک، می‌توانید از محافظ چشم استفاده کنید.
محافظت چشم از آسیب دیدگی: پس از جراحی، با توجه به دستورات پزشک به آرامی فعالیت‌های روزانه خود را از سر بگیرید. به طور کلی، تا آخر عمر باید اقدامات احتیاطی بیشتری را برای پیشگیری از آسیب دیدگی چشم در نظر داشته باشید.
معاینات مکرر: تا یک سال پس از جراحی، دفعات متعددی را به چشم پزشک خود مراجعه کنید.

نتایج
بیشتر افرادی که پیوند قرنیه انجام می‌دهند، بینایی آن‌ها حداقل تا حدودی ترمیم می‌شود. علت بیماری و وضعیت سلامت بیمار، از عواملی هستند که بر پیوند قرنیه تاثیر می‌گذارند. احتمال بروز عوارض و پس زدن قرنیه می‌تواند سال‌ها پس از پیوند نیز اتفاق بیفتد. از این رو، سالانه به پزشک خود مراجعه کنید. پس زدن قرنیه اغلب می‌تواند با دارو کنترل شود.
وضعیت بینایی بیمار پس از پیوند، در ابتدا ممکن است بدتر از وضعیت قبلی آن (پیش از جراحی) شود. چندین ماه طول خواهد کشید تا دید بیمار بهبود پیدا کند. زمانی که لایه بیرونی قرنیه بهبود پیدا کرد، پزشک برای بهبود بینایی اقدامات زیر را انجام خواهد داد:

اصلاح ناهمواری در قرنیه (آستیگماتیسم). بخیه‌های موجود در چشم ممکن است باعث ایجاد برآمدگی‌هایی در قرنیه شده و دید بیمار را تار کنند. پزشک با گشاد یا سفت کردن بخیه ها، این وضعیت را اصلاح می‌کند.
اصلاح مشکلات بینایی. خطا‌های انکسار مانند نزدیک بینی و دوربینی را می‌توان با عینک، لنز یا در برخی موارد جراحی لیزر اصلاح کرد.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر