یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

چگونه با کشک خانگی قره‌قروت درست کنیم

عکس, چگونه با کشک خانگی قره‌قروت درست کنیم

برای تهیه‌ی قره قروت، آب بدست آمده از کشک را داخل قابلمه‌ای بریزید و اجازه بدهید به مدت طولانی بجوشد و به مقدار مورد نظرتان سفت شود. اگر همان ابتدای کار نمک اضافه کرده باشید قره قروت شما شور یا با نمک می‌شود.

مواد لازم برای تهیه‌ی کشک:

ماست ترش……….. ۲ کیلو

آب ۲ لیتر……….. (۹ لیوان دسته دار فرانسوی)

نمک ………..به مقدار لازم

ابتدا ماست را بیرون از یخچال در محیط خانه قرار بدهید تا ماست شما کاملا ترش شود. سپس آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا دوغ تهیه شود. می‌توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید می‌توانید در مرحله‌ی بعد اضافه کنید. دقت کنید نمک باید به میزان کم باشد، زیرا بعد از خارج شدن آب آن کشک شما شور می‌شود؛ بنابراین بهتر است در پایان نمک به آن اضافه کنید؛ بنابراین دوغ آماده شده را داخل قابلمه روی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید بجوشد تا حدی که دوغ شما بریده شود. پس از آن دوغ بریده شده را داخل پارچه یا کیسه‌ای نخی سفیدی بریزید و از جایی آویزان کنید و ظرف آب را زیر آن قرار بدهید تا آب‌های اضافی آن خارج شود. هرگز کیسه را فشار ندهید که آب آن خارج شود.

اجازه بدهید حدودا ۸ تا ۱۰ ساعت آن را ثابت بماند. تا آب اضافی آن خارج شود. سپس کشک‌های نرم را از داخل کیسه خارج کنید و مقداری از آن بچشید اگر بی نمک بود هم اکنون نمک به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید اگر خیلی خشک بود یکی دو قاشق از آب داخل کاسه به کشک اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا نرم شود. سپس از آن‌ها به اندازه‌ی گردو‌های کوچکی بردارید و با دست فشار بدهید و آن را گرد و یا هر حالتی که دوست داشتید شکل بدهید؛ و آن را داخل سبدی قرار بدهید و در هوای آزاد بگذارید تا هوا از زیر و روی کشک‌ها عبور کند و زودتر خشک شوند. کشک‌ها را بچرخانید تا زیر و روی آن‌ها زودتر خشک شوند.

میزان خشکی کشک به ذائقه‌ی شما بستگی دارد. می‌توانید کمی نرم‌تر آن‌ها را بردارید یا اجازه بدهید کاملا خشک شوند. سپس آن را داخل ظرف درداری قرار بدهید و داخل یخچال قرار بدهید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر