چگونه در بهار اصلا مریض نشویم
فصل بهار با تمام زیبایی هایش برای برخی از افراد یاد آورد شروع برخی از بیماریهای حساسیتی و مخصوص این فصل است. چگونه در بهار سالم بمانیم ؟
بهار خود را با پاکسازی بدن شروع کنید و مصرف این غذاها در آغاز بهار شما را برای سلامتی در این فصل بیمه می کند.
خوردن آشهای ملین که بهترین آن اش سبزیجات است که در زیر آموزش آن برای هشت نفر قرار داده شده است .
بلغور جو ۲ پیمانه………….بلغور گندم یک پیمانه……………….نخود، لوبیا چیتی و عدس از هر کدام نصف پیمانه
پیاز یک عدد……………….ساقه کرفس ۲ عدد……………….برگ کلم سفید خُرد شده یک پیمانه
سبزی آش (جعفری، گشنیز، تره، اسفناج یا برگ چغندر) مجموعاً یک کیلوگرم
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری…………………..روغن زیتون یا کنجد چهار تا ۶ قاشق غذاخوری
مغز گردوی خُرد شده ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم………………..کشک به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آموزش:نخست نخود، لوبیا چیتی، عدس و بلغور جو و گندم را از قبل خیس کنید سپس آنها را روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزند. در حین پختن مواد، ادویهجات و پیاز خُرد شده را هم به آنها اضافه کنید. وقتی حبوبات به خوبی پختند کرفس و برگ کلم سفید خُرد شده را هم به سایر مواد بیفزایید و صبر کنید تا بپزند. سبزی آش خُرد شده را به مواد اضافه سپس شعله گاز را خاموش کنید و روغن زیتون را به سایر مواد بیفزایید. پس از اینکه آش به خوبی جا افتاد آن را داخل ظرف مناسب بکشید و روی آن را با کشک، پودر گردو و نعناع داغ تزئین کنید.
۳- کم کردن میزان حجم غذا با هدف پاکسازی بدن را فراموش نکنید.
پرهیز از نوشیدنیهای گرمیبخش و یا بسیار تریبخش
مانند شربتهای بسیار شیرین که از انگور یا خرما تهیه شده باشند، شیر و دوغ زیاد و…
۴- پرهیز از زیاد خوردن غذاهای مولد خون
مانند شیرینیها، کیک و خامه زیاد و کم کردن معقول مصرف انواع گوشت
۵-پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخکردنی
۶- پرهیز از پرخوری، بر هم خوری و با هم خوری
۷کاهش مصرف خوراکیهای تلخ و تند و شور و تیز
که همگی مزاج گرم دارند، مانند آجیلهای شور، تخمه، گردو و دیگر مغزها و همچنین ادویه تند مانند فلفل، دارچین، زنجفیل
اگر با آغاز فصل بهار، دچار حساسیتها و آلرژیهای فصل میشوید، به مدت ۳ روز تنها از ماءالشعیر طبی سنتی استفاده کنید و در این مدت، غذای دیگری نخورید در پایان این رژیم غذایی ۳ روزه نیز بیمار باید تا چند روز از سبزیهای پخته، بدون ادویه و کمحجم به عنوان غذا استفاده کند.
برای درمان این عارضه حساسیتهای فصلی، میتوانید چند گرم گل بنفشه و شکر تیغال را در ۲ لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان آن باقی بماند.
سپس آن را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنید. افرادی که خارش گلویشان خیلی زیاد است میتوانند صبح ناشتا نیز یک لیوان دیگر از این دمنوش گیاهی بنوشند.
برای درمان عطسههای زیاد ناشی از حساسیت فصلی، میتوانید روزی ۲ بار، با روغن بنفشه درون حفرههای بینی و روی پیشانی خود را چرب کنید.
همچنین لازم است مصرف انواع ادویه، غذاهای سرح کردنی، شکلات و قهوه را در فصل بهار به حداقل برسانید.
از آنجا که کودکان در مقایسه با بزرگسالان، سیستم ایمنی و مزاج ضعیفتری دارند پاکسازی بهاره و رعایت تدابیر طب سنتی ویژه فصل بهار، در آنها ضرورت بیشتری پیدا میکند و به آنها کمک میکند در مجاورت افراد مبتلا به بیماریهای ویروسی، چون آبلهمرغان، اوریون، سرخک و سرخچه یا بیمار نشوند یا دستکم یک بیماری آرام و کمدردسر را پشت سر بگذارند.