چگونه شور گل کلم دبش بگیریم
قبل از خواندن آموزش و مواد لازم بهتر است شما را با فوت و فن های شور گل کلم آشنا کنیم :نسبت آب به نمک برای تهیه شور، برای هر ۴ لیوان آب، ۶ قاشق غذاخوری نمک است؛ بنابراین در صورت استفاده بیشتر از آب باید مقدار نمک نیز به همان نسبت افزوده شود.ظرف مورد نظر شما باید کاملا خشک و تمیز باشد، زیرا در غیر این صورت ترشی شما کپک خواهد زد.تهیه شور با سرکه خانگی نیز به همین صورت است و لازم است هنگام جوشیدن آب و نمک یک لیوان سرکه بیفزایید.
در ابتدا گل کلم و سبزیجات دیگر را خوب بشویید و درون آبکش بریزید تا آب آنها خوب کشیده شود.اکنون گل کلم را با دست تکهتکه و از هم جدا کنید و بعد هویج و ساقه کرفس را خیلی درشت و نه خیلی ریز خرد کنید، سیرها را نیز به صورت حبهای خُرد کنید.در مرحله بعدی طرز تهیه کلم شور، قابلمهای را که مخلوط آب و نمک را داخل آن ریختهاید بر روی حرارت بگذارید، بعد از اینکه آب به جوش آمد، ده دقیقه دیگر نیز صبر کنید و بعد حرارت زیر قابلمه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید.سپس ظرف مناسب برای ریختن شور را آماده کنید، توجه داشته باشید که ظرف شما تمیز و خشک باشد، اکنون کف ظرف را مقداری سبزی معطر ریخته و مواد شور را به آن اضافه کنید، در لابهلای مواد نیز بهتر است از سبزی معطر، مقداری گلپر و سیر استفاده کنید و بعد محلول آب نمک را طوری که به اندازه یک بند انگشت سطح مواد را بپوشاند، داخل آن بریزید.در پایان کار، روی محفظه ظرف را با پلاستیک پوشانده و بعد در آن را محکم ببندید، برای آماده شدن شور نیز باید به مدت دو هفته در جای خنک نگهداری شود.
مواد لازم
گل کلم: ۲ کیلوگرم
هویج: یک کیلوگرم
خیار: یک کیلوگرم
سیر: ۲ بوته
فلفل سبز تند: ۴ عدد
سبزی معطر (نعناع، جعفری، مرزه، ترخون، شوید): نیم کیلو
ساقه کرفس: ۲ عدد
آب: ۸ لیوان
نمک: ۱۲ قاشق غذاخوری
پودر گلپر به مقدار لازم