یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

کوکی شکلاتی با تمام فوت و فن های آن

عکس, کوکی شکلاتی با تمام فوت و فن های آن

کوکی شکلاتی خوشمزه را درست کرده و از خوردن آن در کنار خانواده ی خود لذت ببرید. برای ترد شدن کوکی خود همه نکات را رعایت کنید. مواد زیر برای تهیه ۲۰ کوکی است.

آرد سفید قنادی ۱۲۰ گرم معادل یک پیمانه ، پودر کاکائو؛ ۲۵ گرم معادل ۳ قاشق سوپ‌خوری
کره؛ ۱۱۵ گرم معادل نصف پیمانه ، شکر قهوه‌ای؛ ۱۵۰ گرم معادل سه‌چهارم پیمانه
زرده تخم مرغ؛ ۲ عدد ، نمک؛ یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر؛ سه‌چهارم قاشق چای‌خوری ، جوش شیرین؛ نصف قاشق چای‌خوری
شکلات چیپسی تلخ؛ ۹۰ گرم یا نصف پیمانه ، شکلات چیپسی‌نسوز و ضد حرارت برای روی کوکی به مقدار لازم

کره هم دمای محیط و شکر قهوه‌ای را با لیسک کاملا مخلوط می‌کنیم تا به خورد هم بروند و کاملا یکدست شود. (در صورت دلخواه می‌توانید شکر قهوه‌ای را با شکر سفید جایگزین کنید؛ اما شکر قهوه‌ای طعم بهتر و لذیذتری نسبت به شکر سفید دارد). زرده‌های تخم مرغ را اضافه می‌کنیم و با لیسک مخلوط می‌کنیم تا کاملا یکدست شود. آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و پودر کاکائو را داخل ظرفی مخلوط می‌کنیم و دو بار الک می‌کنیم. مخلوط بالا را به مواد داخل ظرف اضافه می‌کنیم و بعد نمک را هم اضافه می‌کنیم. با لیسک مواد را مخلوط می‌کنیم تا کاملا یکدست شود. در آخر شکلات چیپسی را اضافه و کاملا مخلوط می‌کنیم. داخل سینی فر کاغذ روغی پهن می‌کنیم، از مواد گلوله‌های ۳۰ گرمی برمی‌داریم. (با کمک ترازو)، داخل دست گرد می‌کنیم و در سینی با فاصله قرار می‌دهیم. چون بعد از پخت پهن و باز می‌شود، اگر فاصله کم باشد، بهم می‌چسبند. در صورتی که به ترازو دسترسی ندارید، با دست به اندازه گردو از مواد بردارید و سعی کنید همه‌شان تقریبا هم اندازه باشد. همچنین می‌توانید از پیمانه معادل ۳۰ گرم استفاده کنید.

روی کوکی‌ها شکلات چیپسی نسوز (به دلخواه) قرار می‌دهیم و کمی با دست فشار می‌دهیم. شیرینی را به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه داخل یخچال قرار می‌دهیم. (استراحت دادن کوکی‌ها داخل یخچال قبل پخت باعث بالا رفتید کیفیت کوکی شما می‌شود.) بعد از طی این زمان، شیرینی‌ها را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت ۱۰ دقیقه قرار می‌دهیم.نکته: موقع خارج کردن کوکی از فر، روی کوکی کاملا شل و نرم است. فکر نکنید که نپخته است؛ اجازه دهید توی سینی کاملا خنک شود و خودش را بگیرد و به بافت نرم و ترد برسد. (ممکن است با دیدن نرم بودنشان بخواهید کوکی‌ها را مدت بیشتری توی فر بگذارید. این کار باعث خشک شدنشان می‌شود.)

نکات قابل توجه و فوت و فن های آن :
*بهتر است از سینی رنگ روشن مثل گالوانیزه به جای سینی اصلی فر استفاده کنید.
*این کوکی داخل ظرف در دار و در فضای خانه تا چند روز نرم باقی می‌ماند و قابل مصرف است.

*اگر کوکی را داخل یخچال نگهداری کردید، توجه کنید که به علت داشتن کره بعد از در آوردن از یخچال کمی سفت می‌شود، پس اجازه دهید به دمای محیط برسد و بعد مصرف کنید.
*علت گلوله و گرد کردن خمیر قبل از گذاشتن داخل فر، این است که معمولا شیرینیهایی که در آنها کره به مقدار قابل توجهی استفاده می‌شود موقع پخت توی فر خودشان را پهن میکنند. باید دقت داشته باشید گلوله‌های خمیری را که درست کردید پهن نکنید و به همان شکل توپی توی فر بگذارید تا حین پخت که پهن می‌شود خیلی نازک و خشک نشود.
*حتما قبل از گذاشتن همه شیرینی‌ها داخل فر، یک عدد کوکی را روی یک کاغذ روغنی کوچیک داخل فر قرار دهید تا زمان پخت و بافت شیرینی بعد از خنک شدن دستتان بیاید و بقیه کوکی‌ها را با خیال راحت داخل فر قرار دهید.
*استفاده از کاکائو و شکلات مرغوب باعث خوش‌طعم شدن کوکی‌های شما می‌شود؛ بهتر است از کاکائوی هلندی یا ترک استفاده کنید.
*استفاده از چیپس شکلاتی تلخ، باعث ایجاد نوعی توازن در میزان شیرینی کوکی می‌شود. بسته به ذائقه‌تان می‌توانید از شکلات چیپسی معمولی و شیرین هم استفاده کنید اما توجه کنید که این امر باعث بیشتر شدن شیرینی کوکی شما می‌شود.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر