گرفتن پنیر خرما و مناسک پنیر کردن نخل
درخت نخل به اندازه ی یک انسان با ارزش و مفید است و برای گرفتن پنیر خرما باید درخت نخل قربانی شود. پنیر خرما که در پایین همین مطلب به خواص آن اشاره می کنیم در واقع قسمت مرکزی و سفیدرنگ تنه درخت خرماست که ترد و شیرین است و برای نخل ارزش حیاتی دارد.(نخلداران آن دسته از نخلهایی را که زمان ثمردهی آنها تمام شده است، قطع میکنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است بیرون آورده و استفاده میکنند.) در مراسم قربانی کردن نخل، مناسک پنیر کردن نخل یعنی کشتن آن صورت میگیرد. برای استفاده از آن پنیر، ناچاراً باید نخل نابود شود . این کار برای خودش آداب و رسومی دارد و طی آن نخل نر را برایش انتخاب میکنند. کشاورزان معمولا واژه کشتن نخل را برای این منظور ترجیح میدهند استفاده نکنند و به آن پنیر کردن نخل میگویند که در تابستان هم انجام میشود.پنیر نخل (در اصطلاح محلی به آن غاپ یا بقولی می گویند) از جمله محصولات درخت خرماست که با طعم شیرین خود بسیار دلپذیر است.
خواص پنیر نخل خرما :
هر نخل ۳ تا ۱۰ کیلوگرم پنیر دارد و پنیر نخل تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند، مواد معدنی، ویتامین، کالری و آهن است.
درمان نازایی
درمان بیماریهای عصبی
درمان آلزایمر
درمان پارکینسون
درمان کمخونی و ضعف قوای جسمی