یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

یک غذای خوشمزه یزدی با فوت و فن هایش قیمه نخود

عکس, یک غذای خوشمزه یزدی با فوت و فن هایش قیمه نخود

قیمه نخود یک غذای خوشمزه و اصیل مردم یزد است. این غذای خوشمزه می تواند یک غذای جدید برای همه مردم باشد پس حتما آن را یکبار امتحان کنید.

مواد لازم

۲۵۰ گرم نخود لپه‌شده ، ۳۰۰ گرم گوشت گوسفندی خردشده
یک قاشق سوپ‌خوری روغن جامد یا کره ، یک عدد پیاز متوسط پوست‌کنده و نگینی خردشده
یک قاشق غذاخوری پیاز سرخ‌شده ، نصف قاشق چای‌خوری پودر هل سبز ، نصف قاشق چای‌خوری پودر دارچین
۲ عدد لیمو امانی ، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم ، برنج پخته و سیب‌زمینی سرخ کرده برای سرو

از یک روز قبل، نخودها را در یک کاسه متوسط بریزید و روی آن‌ها را با آب بپوشانید و اجازه دهید تا خوب خیس بخورند. در این زمان، چند بار آب نخودها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس نخود ها را در آبکش بریزید و پوست آن‌ها را بکنید و نخودها را نصف کنید. به این کار، دو لپه کردن گفته می‌شود.در لیمو امانی‌ها به کمک یک چاقو یا چنگال چند سوراخ ایجاد کنید. سپس آن‌ها را برای دو ساعت در یک کاسه در آب ولرم قرار دهید تا خیس بخورند.

روغن را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک، نرم و طلایی شوند. در ادامه گوشت‌های خرد شده را در قابلمه بریزید و همراه با پیاز تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود و رنگ آن تغییر کند. فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و عطر و رنگ آن به خورد گوشت برود.نخودها را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی همراه با گوشت تفت دهید. سه لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید، درب خورش را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و نخود برای دو ساعت بپزند.

پس از ۹۰ دقیقه، لیمو امانی و نمک را در قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.در ۱۵ دقیقه آخر طبخ، پیاز از قبل سرخ‌شده را با پودر هل سبز، پودر دارچین و زعفران دم‌کرده مخلوط کرده و به خورش اضافه کنید تا عطر آن به غذا اضافه شود.خورش قیمه یزدی را با سیب‌زمینی سرخ کرده تزئین کرده و با برنج سرو کنید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر