یک غذای شیک اسپانیایی با مرغ و برنج
مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ با عمق زیاد (قطر حداقل ۳۸ سانتیمتر) بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا روغن گرم شود. پیاز و فلفل دلمه خردشده را به آن اضافه کنید و شعله گاز را روی حالت متوسط قرار دهید. سرخکردن و همزدن را تا زمانی که سبزیجات نرم و کاراملی شوند، ادامه دهید. این فرآیند حدودا ۵ تا ۸ دقیقه به طول میانجامد. سیر را به ماهیتابه اضافه کنید و بهمدت یک دقیقه تا زمانی که بوی آن دربیاید، به سرخکردن ادامه دهید. سیر، پیاز و فلفل دلمه سرخشده را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید. مقدار ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، تکههای سینه مرغی که با نمک و فلفل مزهدار شدهاند و زردچوبه را در ماهیتابه بریزید. سرخکردن و همزدن را تا زمانی ادامه دهید که مرغ، نیمپز شود. مرغ را از ماهیتابه دربیاورید و کنار بگذارید. برنج را در ماهیتابه بریزید و بهمدت ۳ دقیقه آن را برشته کنید و بهصورت مداوم هم بزنید. زعفران، کمی فلفل سیاه، نمک و پاپریکا را به ۳ لیوان آب مرغ گرم اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس آب مرغ را به برنج اضافه کنید. سپس پیاز، سیر و فلفل دلمه را بعلاوه تکههای مرغ به برنج و آب مرغ اضافه کنید. گوجهفرنگی را هم داخل ماهیتابه بریزید. این ترکیب را بهمدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت متوسط گاز بپزید تا برنج نرم شود، مرغ کاملا بپزد و آب مرغ کاملا جذب ترکیبات غذا شود. اگر آب غذا تمام شد و احساس کردید برنج یا مرغ، کاملا نپخته است، میتوانید کمی آب یا آب مرغ، بسته به سلیقهتان به ماهیتابه اضافه کنید. نخودفرنگی و جعفری را اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید. ۱ یا ۲ دقیقه دیگر آن را بپزید تا فقط گرم شوند. پائیا را مزه کرده و نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. سپس با قاچ و لیمو آن را تزئین کنید و بالافاصله به سر میز بیاورید. پائیا را در یخچال بهمدت ۵ روز و در فریزر بهمدت ۴ ماه میتوان نگه داشت.
مواد لازم برای ۴ نفر :
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱ عدد پیاز طلایی پوستکنده و کاملا ریز خردشده
۱ عدد فلفل دلمهای قرمز؛ دانههای آن را جدا و بهصورت نگینی ریز خرد کنید
۳ حبه سیر پوستکنده و رندهشده یا لهشده
۲ عدد سینه فیله به وزن تقریبی ۸۰۰ گرم؛ برش خورده به قطعات ۲٫۵ سانتیمتری و با نمک و فلفل سیاه مزهدار شده
۲٫۵ پیمانه برنج دانه کوتاه (ترجیحا ایرانی)
۳ لیوان (۶۰۰ میلیلیتر) آب مرغ گرم
۱ قاشق چایخوری زردچوبه
۱ قاشق چایخوری پاپریکا
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
۴۰۰ گرم گوجه کنسروی خردشده
۱ لیوان آب یا آب مرغ اضافه
یک لیوان نخودفرنگی
یک دسته جعفری تازه خردشده
قاچهای لیموترش برای سرو