یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

تاثیر کرونا روی مغز سکته و آلزایمر و هذیان گویی

عکس, تاثیر کرونا روی مغز سکته و آلزایمر و هذیان گویی

متاسفانه کرونا از علایم ساده ی تب و از دست دادن حس بویایی و چشایی و گلو درد به علایم کشنده تری چون سکته های مغزی تغییر شکل داده است. به طوری که طبق آخرین خبرها ؛ بیماران کووید ۱۹ با ریسک بالای سکته مغزی شدید روبرو هستند و همچنین خطر کلی سکته در بیماران جوان‌تر بیشتر است.سکته مغزی ناشی از انسداد یکی از شریان‌های اصلی مغز، به طور معمول علائم شدیدتری ایجاد می‌کند. تقریباً ۴۵٪ از سکته‌های مغزی در بیماران کرونایی از نوع انسداد عروق بزرگ خونی هستند، در حالی که در ۲۴٪ تا ۳۸٪ سکته‌های ایسکمیک در جمعیت عمومی انسداد عروق بزرگ رخ می‌دهد.
بیش از یک سوم بیماران کرونایی مبتلا به سکته مغزی کمتر از ۵۵ سال و تقریباً نیمی از آن‌ها کمتر از ۶۵ سال بودند. در جمعیت عمومی، ۱۳٪ سکته‌های مغزی در افراد زیر ۵۵ سال و ۲۱٪ در افراد زیر ۶۵ سال رخ می‌دهد.محققان دانشگاه پنسیلوانیا داده‌های ۴۳۲ بیمار کرونایی را در ۱۷ کشور که مبتلا به سکته مغزی شده بودند تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که احتمال انسداد عروق بزرگ در این بیماران، بیشتر از بیماران سکته مغزی در جمعیت عمومی است.این مطالعه همچنین نشان داد که سکته‌های مغزی با شدت کمتر، معمولاً تشخیص داده نمی‌شوند. بیشترین سکته‌های مغزی در بیماران بسیار بدحال رخ داده است.

حال جالب است بدانیم کرونا چه بر سر مغز ما می آورد ؟

دانشمندان درباره تأثیر طولانی‌مدت کرونا بر مغز و سیستم عصبی انسان، ابراز نگرانی کردند. آنها قصد دارند یک مطالعه جهانی جهت بررسی تأثیر طولانی مدت ویروس کرونا بر مغز انسان و همچنین سیستم عصبی مرکزی (CNS) را آغاز کنند. متخصصان در دانشگاه‌های تگزاس، لستر و مرکز پزشکی ناتینگهام، نگران هستند که کووید-۱۹ چندین سال پس از عفونت می‌تواند باعث آسیب طولانی‌مدت به مغز و سیستم عصبی مرکزی شود. بنابر این، متخصصان می‌خواهند بررسی کنند که آیا ویروس می‌تواند منجر به کاهش شناختی، آلزایمر، پارکینسون یا سایر شکل‌های زوال عقل شود یا خیر.

در حال حاضر، هیچ مدرکی وجود ندارد که ویروس کرونا در آینده باعث آلزایمر شود، اما دانشمندان قبلاً دریافتند که ویروس قادر به ورود به مغز است. اولین شواهد وجود دارد که نشان می‌دهد ویروس کرونا می‌تواند نورون‌های مغز را از راه غشا‌های مخاطی، پس از عبور از بینی، آلوده کند.مطالعه‌های قبل، حاکی از آن است که کووید-۱۹ می‌تواند موجب هذیان‌گویی، سکته مغزی و حتی فلج شود.دکتر گابریل دی اراوسکوین، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه تگزاس، معتقد است که تأثیر ویروس کرونا به این نشانه‌های حاد کوتاه‌مدت محدود نمی‌شود، بلکه بیماری‌های مزمن است. دانشمندان بیش از ۳۰ کشور در این تحقیق شرکت خواهند کرد که وضعیت حدود ۴۰ هزارتن را زیر نظر بگیرند. نخستین نتایج تجزیه و تحلیل، در سال ۲۰۲۲ ظاهر می‌شود.دانشمندان، قبل‌تر از بدترین اثرهای ویروس کرونا در طولانی‌مدت نام برده‌اند متخصصان دریافته‌اند کسانی‌که ویروس کرونا داشته‌اند، ماه‌ها پس از عفونت، از نشانه‌هایی مانند «مه در سر»، توانایی نداشتن در تمرکز، التهاب عضله قلب، آسیب کلیه و مشکل ادراری، رنج می‌برند. بیماران، همچنین سکته مغزی و تشنج داشتند.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر