یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

ارده کنجد خانگی با فوت و فن های آن

عکس, ارده کنجد خانگی با فوت و فن های آن

برای درست کردن ارده کنجد نخست فوت کوزه گری آن را بخوانید :

برای تهیه ارده می‌توانید کنجد را تفت ندهید و این کار سلیقه‌ای است.
برای بو دادن کنجد می‌توانید آن را به مدت ۵ دقیقه در فر و در دمای ۱۷۶ درجه سانتیگراد برشته کنید.
کنجد را زیاد تفت ندهید، زیرا سوخته و رنگ ارده‌ی شما تیره می‌شود و مزه‌ی تلخی می‌گیرد.
ارده را بدون اضافه کردن روغن هم می‌توان تهیه کرد، اما زمان نرم شدن و به روغن افتادن آن طولانی است.
پیشنهاد می‌شود به جای روغن مایع به کنجد آسیاب شده، روغن کنجد بیافزایید.
هر ۱۵۰ گرم کنجد، به ۱-۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد یا روغن مایع نیاز دارد.
اگر خیلی زود و قبل از پودر شدن کنجد به آن روغن اضافه کنید، ارده به دست آمده بافت نرمی پیدا نمی‌کند.
از ارده کنجد می‌توانید برای تهیه انواع حلوا ارده، ارده شیره (شیره انگور، خرما و توت)، ارده خرما، ارده شکلاتی، ارده و عسل، سس (سس سالاد و سس فلافل)، دیپ، هوموس، باباگانوش، انواع دسر استفاده نمایید.
ارده کنجد تهیه شده را داخل شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
ارده خانگی اگر در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری شود، حداقل تا یک ماه ماندگاری دارد.

نخست از بازار کنجد مخصوص ارده را خریداری کنید . سپس آن را را درون یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و کنجد‌ها را خیلی آرام به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا کاملا طعم و بوی خامی کنجد از بین برود. کنجد خیلی سریع میسوزد و تلخ می‌شود پس حتما دقت کنید تا زیاد حرارت نبیند و فقط کمی تغییر رنگ دهد.کنجد را پس از کمی سرد شدن درون آسیاب یا غذاساز بریزید. چندین بار مخلوط را با قاشق داخل غذاساز زیر و رو کنید و دوبره شروع به آسیاب کنید. یکی دو بار اول مخلوط اصلا شبیه ارده نیست و حالت پودری دارد.زمانی که ارده به تدریج از حالت پودری خارج می‌شد، آسیاب را خاموش کنید و به کنجد روغن مایع یا روغن کنجد اضافه کنید تا ارده رقیق تری داشته باشید.مخلوط کردن ارده را داخل آسیاب تا جایی ادامه دهید که پودر کنجد به مرور زمان روان‌تر شود. یعنی چند دقیقه آسیاب را روشن کرده و سپس خاموش کنید و با قاشق پودر کنجد و روغن کنجد را زیر و رو نموده و مجددا آسیاب را روشن کنید و تا جایی این کار را ادامه دهید که پودر کنجد حالت خمیری و کرمی و یکنواخت بگیرد.زمانی که کنجد روان و یکدست شد، ارده آماده است. می‌توانید داخل ارده از هیچ ماده شیرین کننده‌ای نریزید و برای طبخ انواع غذا‌ها از آن استفاده کنید و یا می‌توانید ارده را با انواع شیرینی جات مانند شیره خرما یا شیره انگور مخلوط کرده و نوش جان نمایید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر