یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آموزشی

چگونه قابلمه های خود را نو و براق چون روز اول کنیم

عکس, چگونه قابلمه های خود را نو و براق چون روز اول کنیم
قابلمه های آلومینیومی و روحی یا هر قابلمه ی سوخته ی دیگری را به شیوه های زیر براق کرده و از شر سوختگی های آن خلاص شوید.
روش اول : استفاده از زغال است به این طریق که زغالی که برای پخت و پز استفاده شده و به صورت پودر در آمده را بعد از سرد شدن به داخل ظرف بمالید و بعد از چند دقیقه بشویید.
روش دوم : برای براق شدن  کافی است چند قاشق سرکه را داغ کرده و آن را داخل قابلمه ریخته و با استفاده از اسفنج به تمام قسمت های داخلی ظرف برسانید.
روش سوم : قابلمه را ا پر از آب و ۱/۲ فنجان آبلیمو کرده و اجازه دهید بر روی حرارت بجوشد به این ترتیب ظرف شما براق و شفاف خواهد شد.
روش چهارم : در این روش، باید ۱ یا ۲ فنجان جوش شیرین را در قابلمه سوخته بریزید. سپس مقداری آب روی آن بریزید تا نقاط سوخته با آب پوشانده شوند. قابلمه را ۱۵ تا ۳۰ دقیقه روی شعله و در حالت نیم‌جوش قرار بدهید. در صورت تمیزنشدن قابلمه، این کار را دوباره تکرار کنید. معمولا این روش برای تمیزکردن اغلب سوختگی‌‌های قابلمه مؤثر است. همچنین در این روش می‌توانید به‌‌جای جوش شیرین از نمک خوراکی نیز استفاده کنید.
روش پنجم : هیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه از سفیدکننده‌ها محسوب می‌شود. در این روش، باید به عمق ۱ تا ۱٫۵ سانتی‌متر هیدروژن پراکسید را در قابلمه بریزید و روی شعله بگذارید. قابلمه باید تا زمان شروع به تولید حباب روی شعله باقی بماند. سپس باید قابلمه را تقریبا ۱۰ دقیقه در حالت نیم‌جوش نگه دارید. قابلمه را با یک اسکاچ معمولی تمیز کنید. در صورتی که تمیز نشد، همین کار را دوباره تکرار کنید. هیدروژن پراکسید موجب جداشدن کربن از کف قابلمه می‌شود. این روش موجب ایجاد بوی ناخوشایندی می‌شود؛ بنابراین بهتر است در زمان انجام این روش هود یا تهویه خانه‌تان روشن باشد.
روش ششم: در این روش، باید ۲ قاشق غذاخوری کرم‌ تارتار (پتاسیم بی‌تارترات) را با تقریبا نصف فنجان آب ترکیب کنید و در قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله به جوش بیاورید. سپس از روی شعله برش دارید و بگذارید خنک شود. در پایان، قابلمه را با آب داغ و شوینده معمولی بشویید. شاید در مواردی که قابلمه به‌شدت سوخته است، نیاز باشد این روش را تکرار کنید.
روش هفتم : سرکه و جوش شیرین، با خاصیت اسیدی و سایندگی‌شان، قابلمه سوخته را تمیز می‌کنند. در این روش، باید ابتدا ترکیب سرکه و آب را در قابلمه به جوش بیاورید. این کار موجب شل‌شدن غذای سوخته کف قابلمه می‌شود. سپس قابلمه را به‌آرامی از روی شعله بردارید و مایع را دور بریزید. بعد روی آن جوش شیرین بریزید. پس از خنک‌شدن قابلمه، با اسکاچ و جوش شیرینِ بیشتر تمیزش کنید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر