روش گرفتن شور بدون سرکه در منزل
نسبت آب به نمک، هر چهار لیوان آب شش غذاخوری نمک است؛ بنابراین اگر از مقدار آب بیشتری استفاده کردید به همان مقدار نمک اضافه کنید.ظرف باید کاملا تمیز و خشک باشد. در غیر اینصورت شور شما کپک میزند.گذاشتن شور با سرکه خانگی هم تقریبا به همین صورت است. کافیست هنگام جوشیدن آب و نمک، یک لیوان سرکه اضافه کنید.
فلفل سبز تند…………….. چهار عدد
سبزی معطر شامل نعنا، ترخون، مرزه، جعفری، شوید……………….. نیم کیلو
ساقه کرفس………………. دو عدد
آب…………… هشت لیوان
نمک…………… ۱۲ قاشق غذاخوری
هویج …………….یک کیلوگرم
خیار……………… یک کیلوگرم
گل کلم ………….دو کیلوگرم
سیر…………… دو بوته
پودر گلپر……………. به مقدار لازم
برای شروع گل کلم، سبزیها، خیار و ساقه کرفس را خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آبشان حسابی برود. هویج را هم بعد از پوست کندن بشویید و داخل آبکش بریزید.گل کلم را به کمک دست تکهتکه کنید و هویج و ساقه کرفس را نه خیلی درشت و نه خیلی ریز خرد کنید. سیر را هم به صورت حبهای خرد کنید.
آب را همراه نمک داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از این آب به جوش آمد، صبر کنید تا به مدت ۱۰ دقیقه آب و نمک بجوشند. سپس قابلمه را کنار قرار دهید تا محلول خنک شود.ظرفی که میخواهید داخل آن شور قرار دهید، انتخاب کنید و میسن جار را درست استریل کنید.
ظرف هم باید تمیز و هم باید کاملا خشک باشد. کف ظرف مقداری سبزی معطر بریزید و مواد شور را داخل ظرف بچینید. لابهلای مواد سبزی معطر، سیر و مقداری گلپر هم بریزید. سپس محلول آب و نمک را به طور که یک بند انگشت روی مواد را بگیرد، داخل ظرف بریزید.
در آخر روی محفظه ظرف یک پلاستیک قرار دهید و در ظرف را محکم ببندید. ظرف را به مدت دو هفته در جای خنک نگهداری کنید تا شور آماده شود.