یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آموزشی

مقاله جامع درباره رو به رو شدن با مشکلات طلاق

عکس, مقاله جامع درباره رو به رو شدن با مشکلات طلاق

سختی های زندگی پس از طلاق به خصوص برای زن بر هیچکس پوشیده نیست . شاید تا مدت ها احساس تنهایی ، بی پولی ، بی پناهی ، یادآوری خاطرات گذشته ، تحمل زخم زبان های مردم ، احساس مزاحم بودن در زندگی پدر و مادر ، آینده ی مبهم فرزند همه و همه به یکباره به فرد هجوم می آورد. چگونه باید با این مشکلات مواجه شویم ؟

طلاق نه ­تنها فرایندی حقوقی بلکه فرایندی هیجانی (احساسی) است و شروع فرایند جدا­شدن به شجاعت نیاز دارد.هنگام تصمیم به جدائی زن یا مرد درجات مختلفی از تردید را تجربه می‌کنند. هر دو به مهارت­ هایی نیاز دارند تا بتوانند مشاجرات دائمی و نااُمیدی­ های ناشی از طلاق را حل کنند.البته قابل ذکر است که اصلاح قوانین طلاق منجر به رویکردهای غیرخصمانه در فرایند جدایی شده ­است، مانند گفتگو و میانجیگری.چنین کارهایی نه­ تنها اختلاف و ناراحتی­ هیجانی را در بین بزرگسالان کاهش می‌دهند، بلکه برای فرزندان نیز سودمند هستند، چون طلاق در اکثر مواقع برای فرزندان ناراحت­ کننده است و نیازهایشان در فرایند طلاق نادیده گرفته­ می‌شوند.طی فرایند طلاق، دو نفر باید بپذیرند که رابطه آنها شکست خورده ­است، باید از نظر هیجانی و مالی زندگی مستقلی داشته باشند و رابطه خود را در گذشته به طور کامل فراموش کنند.باید نقش هر یک از زن و شوهر را در شکست رابطه درنظر بگیریم و آن را بپذیریم. اغلب خوب است زن و شوهری که طلاق می‌گیرند با هم قرار بگذارند تا کمتر یکدیگر را ببینند.

طلاق مثل سوار شدن به ترن هوایی، فرایندی هیجانی است و در طی فرایند جدایی بهتر است از دوستان خود کمک بخواهید و از حمایت اطرافیانتان بهره مند شوید.طلاق یکی از تغییرات بزرگ و استرس زای زندگی است و فردی که آن را تجربه می‌کند بهتر است از یک روانشناس یا مشاوره حرفه ­ای که از بیرون به زندگی او نگاه می‌کند، کمک بگیرد.با کمک گرفتن از یک متخصص حرفه ای، درنهایت آشفتگی هیجانی کاهش می‌­یابد و فرد می‌تواند با متحمل شدن کمترین مضرات به رابطه خود پایان داده و دوباره به زندگی عادی بازگردد.

گاهی پیش می‌آید که افراد بعد از جدا شدن از همسر خود، دچار چالش های شدید هیجانی مثل غم و اندوه شدید، افسردگی و اضطراب می‌شوند. اگر این احساسات متناقض برای مدت زیادی ادامه پیدا کرد و فرد قادر به از بین بردن علائم نبود، این احتمال وجود داردکه به اختلال سازگاری دچار شده باشد.

هیچ بچه ­ای در رویای خود نمی‌بیند که والدینش از هم جدا شده­ اند. طلاق معمولا یک خانواده و کارهای روزانه آن را با مشکلات جدی روبرو می‌کند.والدینی که با هم جر و بحث می‌کنند، نمی‌توانند مثل قبل به فرزندان خود توجه کنند. به علاوه، آنها سرپرستی و نگهداری بچه­ ها را تقسیم می‌کنند.فرزندان فقدان پدر یا مادر را به ­شدت احساس می‌کنند و زمان زیادی را در سکوت می‌گذرانند، درحالیکه نگران سلامتی پدر یا مادر خود هستند و این موضوعات ممکن است باعث به وجود آمدن اختلالات اضطرابی در فرزندان شود.فرزندان باید مطمئن شوند که پدر و مادرشان همچنان آنها را دوست دارند و اینکه آنها را رها نمی‌کنند. آنها نباید گفتگویی را بشوند که در آن یک والد به هر دلیلی به والد دیگر توهین می‌کند.زیرا در واقع این طلاق نیست که به فرزندان آسیب می‌زند، بلکه آسیب واقعی زمانی رخ می‌دهد که فرزندان والدینشان را در حین دعوا و ناراحتی می‌بینند.از آنجاییکه هر یک از فرزندان به طور متفاوت به طلاق واکنش نشان می‌­دهد، واکنش والدین به بچه ­ها باید متناسب با نیاز خود او باشد. اغلب فرزندان کوچک­تر می‌ترسند، سردرگم و خشمگین می‌شوند و از یک یا هر دو والد نااُمید می‌شوند.اضطراب جدایی و سازگاری مجدد به خصوص اگر لازم به تغییر خانه باشد اضطراب را افزایش می‌­دهد، تحریک ­پذیری را بالا می‌­برد و سبب مشکلات رفتاری، ­کم ­خوابی یا کناره ­گیری اجتماعی می‌شود. به علاوه، توجه کودک در کلاس درس کاهش­ می‌­­یابد و ممکن است باعث پایین آمدن نمرات او ­شود.

انواع اختلالات خواب، علائم، تشخیص و بهترین راهکارهای درمانی

اختلال های یادگیری و انواع مشکلات دانش آموزان در مدرسه و روش های درمانی

بسیاری از آثار طلاق بر روی بچه ­ها کوتاه مدت هستند و طی یک یا دو سال حل می‌شوند. اما برخی دیگر از مشکلات آثار طولانی مدت دارند و بعدها نگرش فرد را به روابط عاشقانه تغییر می‌دهند.

طبق گزارش محققین، کودکان کوچک­تر اغلب بهتر و راحت تر با طلاق سازگار می‌شوند.اما فرزندان بزرگتر تمایل دارند احساسات خود را درونی ­سازی کنند، و شاید به ­خاطر شکست ­های اخلاقی یک والد نااُمید شوند.

**چگونه پیامد های طلاق بر کودکان را کاهش دهیم؟
*کمک کنیم فرزندمان احساس امنیت کند
*یک رابطه سالم را با فرزندمان حفظ کنیم
*فرزندان نوجوانمان را همچنان به دقت تحت نظر داشته باشیم
*راهکارهای کنار آمدن را به آنها آموزش دهیم
به فرزندمان قدرت دهیم
*مقررات مشخص و پایداری داشته باشیم
*فرزندان را میان خود قرار ندهیم
*سبک فرزندپروری با آرامشی را انتخاب کنیم

راهکارهای درمانی و کمک کننده در مراحل طلاق
*زوج درمانی
*زوج درمانی گروهی
*مشاوره فردی
*مشاوره کودکان
*خانواده درمانی
*گروه درمانی
برای مثال زوج درمانی در طول مرحله تصمیم گیری قبل از جدایی یا طلاق و در حالی که زوج ها برای جدایی برنامه ریزی کرده اند مفید است.سپس خانواده درمانی به منظور کمک به کودکان برای این که درک کنند چه اتفاقی افتاده است، ارائه می‌شود.بعد از طلاق نیز، گروه درمانی ممکن است به زوج ها و یا کودکان کمک کند تا بتوانند احساسات ناشی از ناامیدی و ترس را شناسایی کنند و طرح هایی را برای آینده در نظر بگیرند.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر