رازهای پختن یک استانبولی پلوی خاص و خوش عطر
استانبولی پلو از آن غذاهایی است که اگر فوت و فن های خاص آن را بدانی می توانید به پخت خوشمزه ی استانبولی پلو در میان خانواده و اقوام خود معروف شوید اما اگر آن را به سبک ساده و همیشگی بپزید مزه ی آن خیلی خاص نخواهد بود. قبل از نوشتن مواد لازم و روش پختن نکات ویژه ی خوشمزه شدن آن را برای شما خواهیم نوشت.
فوت کوزه گری داشتن ته دیگ دلبر :
اگر از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید، تهدیگ خوبی به دست میآورید، در غیر این صورت رب گوجه فرنگی میسوزد و تهدیگ سیاه و بدمزه میشود.
فوت و فن های خوش بو شدن استانبولی :
استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا میدهد. می توانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لابهلای پلو بریزید. بدیهی است که استفاده از زعفران غذا را خوشمزهتر میکند. کارتان کمی سخت میشود، اما اگر گوجهفرنگیها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید، تجربه جالبی خواهید داشت. اگر نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید، عطر و طعم آن بینظیر میشود. این کار بهخصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، بسیار کارساز است.
فوت وفن های خوش رنگ شدن استانبولی پلو:
اگر فقط از گوجه فرنگی استفاده کنید، غذایتان کمرنگ میشود و احتمال شفتهشدن آن زیاد است. بنابراین حتما رب گوجه فرنگی را به غذا اضافه کنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد. اگر اهل فلفلدلمهای هستید، نصف فلفلدلمهای سبز یا قرمز را نگینی کرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شکل و شمایل غذا را بهتر میکند. اگر در قابلمهای که استفاده میکنید خوب بسته و چفت میشود و سوراخ دارد، از دمکنی استفاده نکنید. در این صورت پلو خوشقیافهتر میشود و احتمال ریسک کمتر است، این نکتهرا در مورد انواع پلو و چلو رعایت کنید.
اضافه کردن یکی، دو عدد گوجهفرنگی متوسط پوستکنده ۸ قاچ، استانبولیپلو را خوشمزهتر میکند.
نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه آبجوش، استانبولیپلو را ترش میکند.
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو ۴ نفر:
برنج ۳ پیمانه، ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ساطوری شده یک عدد
گوجه فرنگی متوسط رنده شده ۲ تا ۳ عدد
سیب زمینی متوسط نگینی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
روش تهیه استانبولی پلو :
۴ قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۶ دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را ۲ دقیقه دیگر ادامه دهید. پوره گوجهفرنگی و سیبزمینی را اضافه کرده و مخلوط کنید تا به جوش آید.برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آب جوش اضافه کنید، به اندازهای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را زیاد کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخهای ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده و درِ قابلمه را ببندید تا دم بکشد. پس از اینکه پلو پخت، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از ۳ تا ۴ دقیقه آن را بکشید.
انواع استانبولی پلو:
از عجیبترین استانبولیهایی که تا به حال خوردهام استانبولیپلویی بود که در آن از کشمش تفت داده شده استفاده شده بود و با اینکه میانه خوبی با غذاهای شیرین ندارم، اما الحق خوشمزه بود. در استانبولی دیگری به جای گوشت چرخکرده از گوشت تکهای استفاده شده بود، اما گوشت را با کارد ساطوری یا به اصطلاح کاردی کرده بودند که آن مورد هم بسیار خوشمزه و فراموشنشدنی بود.
بعضی استانبولی پلو را فقط با برنج و گوجه فرنگی درست می کنند. این غذا در حقیقت گوجهپلوست و از اساس با استانبولیپلو متفاوت است. ولی ما آن را جزء خانواده استانبولی پلو محسوب می کنیم.
اضافه کردن گوشت چرخ کرده به استانبولی پلو از ضروریات نیست، اما بدیهی است که با وجود گوشت غذا خوشمزهتر و پر و پیمانتر میشود. اگر در استانبولیپلو گوشت چرخکرده میریزید، پیاز را کمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه کرده و آنقدر سرخ کنید تا رنگش عوض شده و آبش تبخیر شود.