روش پختن سنتی دمپخت سیر شیرازی
بعد از پختن ای غذای خوشمزه شیرازی در نهایت روغن حیوانی روش بدین و با مرغ زعفرانی نووووش جان کنید.
سبزی، شوید وریحان وترخان وجعفری……………….نیم کیلو
گوشت گوسفندی…………… ۳۰۰گرم یا مرغ (رون با سینه) به تعداد
زرچوبه………… ۱ق غ
فلفل سیاه…………… ۱ق غ
ادویه پلویی………….. ۱ق غ
برنج………….. ۴تا ۵ پیمانه
عدس پخته…………… ۱پیمانه
پیاز …………….۱عدد
نرگسی یا زردک یا هویج……………… ۳ عدد
کلم برگ……………. نیم کیلو
برگو غدهی سیر تازه…………… نیم کیلو
نمک و روغن
اول برنج را خیس کنید. عدس را با کمی نمک و در باز بپزید تا دو پوست نشه.مرغها را مثل همیشه بپزید. نرگسی یا زردک یا هویج فرنگی رو مکعبی خرد کنید و با کمی آب نیم پز کنید.پیازها را خرد کنید، با کمی روغت نفت بدین زرچوبه بزنید، برگسیر و سبزیهای معطر را خرد کرده به پیاز و ادویه اضافه کنید، همچنان تفت دهید.
کلمها را هم رشته ایی خرد کنید و به مخلوط بالا اضافه کنید. عدس را از آبش جدا کنید و به این ترکیب اضافه کنید.هویج نیم پز را هم اضافه کنیدبرنج خیس کرده را همراه با آب گوشت یا مرغ که برای پلو پختید را به این مواد اضافه کرده با کمی روغن و نمک اجازه بدین جوش بیاد. کنار قابلمه تون سیر کوچولو بزارید و حرارت رو کم کنید تا دم بکشه.ده دقیقهی آخر ادویه پلویی رو روی پلو بپاشید.