علائم بیماری سلیاک و فرق آن با حساسیت به گلوتن
آیا اگر کسی حساسیت به گلوتن داشته باشد مبتلا به سلیاک است ؟ اصلا این بیماری چیست و چه فرقی با حساسیت به گلوتن دارد ؟
پاسخ منفی است، در واقع برخی انسانها فقط حساسیت خفیفی از خود نشان میدهند و نباید دچار اشتباه شوند. در صورت وجود هرگونه علائم باید به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایش مشکل شما به طور دقیقتری مشخص شود.از آنجایی که نشانههای هر دو تقریبا شبیه به هم است، حتی پس از منفی بودن تست باید برای رفع حساسیت نیز از رژیم بیماری سلیاک پیروی کنید تا علائم بر طرف شوند. عدم توجه به این حساسیت اشتباه است و شاید در آینده باعث ابتلای شدید به این بیماری شود.
بیماری سلیاک را میتوان یک مشکل خود ایمنی دانست. بیماری که بر اثر آن در بدن حساسیت به گلوتن ایجاد میشود. گلوتن در مواد غذایی مثل جو، گندم و چاودار دیده میشود. بدین ترتیب هر زمان که فرد بیمار گلوتن دریافت کند، سیستم ایمنی بدن دست به کار میشود و به سلولهای روده حمله میکند. در نتیجه به سطح جذبی روده آسیب وارد میشود و بدن دیگر نمیتواند مواد مغذی مثل ویتامینها، پروتئین، کربوهیدراتها و چربی را جذب کند.در این بین افرادی هم هستند که ممکن است به دلایلی دیگری بیشتر در معرض بیمای سلیاک باشند. مثلا مبتلایان به بیماریهای خود ایمنی همچون، روماتیسم مفصلی و دیابت نوع اول باید بیشتر مراقب باشند. همچنین سابقهی اختلالات ژنتیکی مثل سندروم ترنز و سندروم داون نیز احتمال ابتلا به این بیماری را در خانواده افزایش میدهد. البته گاهی نیز دیده میشود که بعد از زایمان، جراحی، ابتلا به عفونت و گذراندن دورههای پر استرس، این بیماری خود را نشان میدهد.