آموزش بریانی مرغ عربی یک غذای فوق مجلسی
قبل از خواندن آموزش این غذای مجلسی وخوشمزه عربی برای ۴ الی ۶ نفر به نکات زیر توجه کنید :
در تهیه بریانی مرغ ایرانی از آب لیمو و نعنا استفاده میشود.
طرز تهیه مرغ بریانی بلوچی، ماست ندارد و در آن سیبزمینی میریزند.
بهجای زردچوبه برای روی برنج میتوان از مقداری زعفران دمکرده نیز استفاده کرد.
بریانی مرغ را میتوان با ماست ساده، ماست و خیار یا رایتا (raita)، نوعی چاشنی هندی سرو کرد.
رایتا، یک نوع چاشنی برای خنک کردن و ملایم کردن تندی غذاهای هندی و پاکستانی است که با گشنیز، نمک، فلفل، زیره، فلفل چیلی سبز و ماست درست میشود.
مواد لازم برای پلو
۲ پیمانه برنج
۶ پیمانه آب
یک قاشق غذاخوری نمک
یک قاشق غذاخوری سرکه سفید
یک عدد چوب دارچین
طرز تهیه بریانی مرغ عربی برای چهار تا شش نفر
مواد لازم
۴۵۰ گرم سینه مرغ
یک عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
۲ یا ۳ قاشق غذاخوری روغن
۲ عدد گوجه فرنگی
یک قاشق غذاخوری ماست
۲ عدد فلفل چیلی سبز
یک ساقه گشنیز خرد شده
نصف قاشق چایخوری ادویه گرام ماسالا
نصف قاشق چایخوری زیره
یک قاشق چایخوری سیر و زنجبیل رنده شده
یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
یک قاشق چایخوری پودر چیلی قرمز
یک قاشق چایخوری پودر گشنیز
یک قاشق چایخوری پودر زیره
یک قاشق چایخوری زردچوبه
۲ عدد برگ بو خشک شده
یک عدد چوب دارچین
۲ عدد بادیان ستارهای
۲ عدد هل سیاه
۴ عدد هل سبز
۵ عدد میخک
۱۰ عدد دانه فلفل سیاه
نمک به مقدار کافی
پیازهای خلالی خرد شده را در کمی روغن روی حرارت متوسط گاز تفت دهید تا رنگ آنها طلایی متمایل به قهوهای شود. سپس دانههای زیره را در تابه بریزید و برای دو تا سه دقیقه همراه با پیازها تفت دهید. پیازها را از تابه دربیاورید و کنار بگذارید.سیر، زنجبیل رنده شده و مرغ را در همان تابهای که پیاز را در آن سرخ کردهاید، بریزید و آنها را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید تا رنگ پوست مرغها کمی تغییر کند. تمام ادویهجات (بهجز ادویه گرام ماسالا) را در تابه بریزید و با مرغها مخلوط کنید. مواد داخل تابه را برای ۱۰ دقیقه روی شعله کم بپزید.ماست، گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده را با مخلوطکن میکس کنید تا یک مایع نرم و روان به دست بیاید. سپس این ترکیب را همراه با نمک به مرغها اضافه کنید و برای ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا مخلوط شما روغن بیندازد و بپزد. در ادامه گشنیز خرد شده، فلفل چیلی سبز و ادویه گرام ماسالا را به مرغ اضافه کنید و بهمدت یک دقیقه دیگر با هم تفت دهید.برنج را از چند ساعت قبل با آب ولرم و نمک خیس کنید. سپس ۶ پیمانه آب را در یک قابلمه بجوشانید. آب برنج خیس کرده را خالی کنید و برنج را بههمراه نمک، سرکه و چوب دارچین در قابلمه آب جوش بریزید. برنج را برای ۷ تا ۱۲ دقیقه روی حرارت زیاد بپزید، سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.یک کاسه متوسط مناسب برای دو نفر را بردارید و یک کیسه فریزر یا سلفون در آن قرار دهید. کمی زردچوبه در کاسه بریزید. سپس برنج را در کاسه بریزید و خوب فشار دهید تا منسجم شود. کف و دور کاسه را بهاندازه ۳ یا ۴ سانتیمتر با برنج بپوشانید و خوب فشرده کنید.بریانی مرغ را در مرکز برنج در کاسه بریزید و روی آن را با برنج بهطور کامل بپوشانید. مخلوط برنج و بریانی را محکم فشار دهید تا هنگام برگرداندن، برنج و بریانی از هم جدا نشوند.کاسه را در ظرف سرو برگردانید و سلفون را از آن جدا کنید. بریانی مرغ شما آماده است. نوش جان!