آموزش خورش شوید باقالی و ارزش غذایی آن
اگر دوستدار طعم باقالی باشید این غذا برای شما بسیار خوشمزه و مطبوع است. این خورشت با باقلا سبز و گوشت ماهیچه درست می شود.
مواد لازم
کره ۱۰۰ گرم………………. گرد لیمو عمانی ۲ قاشق غذاخوری………….باقالا سبز پخته شده ۲ پیمانه
باقالا سبز پخته شده ۲ پیمانه ………………. پیاز بزرگ ۱ عدد
زعفران آب شده ۲ قاشق غذاخوری………………. شوید تازه خرد شده ۱ پیمانه
گوشت ماهیچه با استخوان ۴۰۰ گرم………………. نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
گوشت را قیمهای خرد کرده و با پیاز و مقدار کمی کره تفت میدهیم. نمک، فلفل و زردچوبه زده سپس مقداری آب اضافه میکنیم تا گوشت بپزد. باقالی پختهشده را در کره تفت داده و شوید را نیز جداگانه تفت میدهیم.در ۱۵ دقیقه آخر باقالی و شوید تفت داده شده، گرد لیمو و زعفران آبشده را به گوشت اضافه میکنیم تا جا بیفتد.
یک لیوان (۱۷۰ گرم) از دانههای بزرگ باقلای پختهشده حاوی این مواد مغذی است:
۱۸۷ کالری
۳۳,۴ گرم کربوهیدرات
۱۲,۹ گرم پروتئین
۰,۷ گرم چربی
۹,۲ گرم فیبر
۰,۱۷۷ میلیگرم فولات (۴۴ درصد از میزان توصیهشده روزانه)
۰,۷ میلیگرم منگنز (۳۶ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۰,۴ میلیگرم مس (۲۲ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۲۱۲ میلیگرم فسفر (۲۱ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۷۳,۱ میلیگرم منیزیم (۱۸ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۲,۵ میلیگرم آهن (۱۴ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۴۵۶ میلیگرم پتاسیم (۱۳ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۰,۲ میلیگرم تیامین (۱۱ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۱,۷ میلیگرم روی (۱۱ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۰,۲ میلیگرم ریبوفلاوین (۰ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۰,۰۰۴۹ میلیگرم ویتامین K (شش درصد میزان توصیهشده روزانه)
۱,۲ میلیگرم نیاسین (۶ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۰,۱ میلیگرم ویتامین B6 (شش درصد میزان توصیهشده روزانه)
۶۱,۲ میلیگرم کلسیم (۶ درصد میزان توصیهشده روزانه)
۰,۰۰۴۴ میلیگرم سلنیم (۶ درصد میزان توصیهشده روزانه)
خواص باقلا سبز:
باقلا میتواند خطر اختلالات مادرزادی را کاهش دهد
باقلا از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری میکند
باقلا میتواند فشار خون بالا را درمان کند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد
باقلا سیستم ایمنی را تقویت میکند
باقلا به شما انرژی میدهد
باقلا میتواند اندامهای حرکتی شما را تقویت کند