یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

آموزش عدس پلوی نذری تعداد بالا با فوت و فن های آن

عکس, آموزش عدس پلوی نذری تعداد بالا با فوت و فن های آن

این آموزش برای ۵۰ نفر است اما شما میتوانید بسته به میزان نذر خود مقدار مواد را افزایش یا کاهش دهید. شما برای درست کردن این غذای نذری به ۸ کیلو برنج نیاز دارید.

۱.۵ کیلوگرم روغن جامد…………………..۴ کیلوگرم عدس

۸ کیلوگرم برنج………………………۲ کیلوگرم گوشت چرخکرده

۱.۵ کیلوگرم کشمش پاک کرده و شسته شده…………………نمک و فلفل به مقدار لازم.

۴۰۰ گرم پیاز سرخ شده…………………….زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

زعفران دمکرده به مقدار لازم

آموزش:
برای تهیه عدس پلوی نذری بدون گوشت با توجه به تعداد افراد، مواد لازم را فراهم کرده و تنها گوشت چرخ کرده را حذف کنید و به جای آن از خرما استفاده کنید. برای اینکار به تعداد افراد یا دو برابر آن خرما تدارک ببینید.

ابتدا در روز قبل برنج را با آب و نمک خیس کنید. خیس کردن عدس از روز قبل نیز توصیه می شود. خیس کردن عدس باعث سبک تر شدن عدس شده و به جلوگیری از ایجاد نفخ کمک می کند.عدس را در داخل یک قابلمه ریخته و بر روی آن آب بریزید. آب ریخته شده باید به اندازه ای باشد که روی عدس ها را بپوشاند. میزان پخت عدس برای عدس پلو بهتر است که به حالت نیم پز باشد تا در پلو له نشود. این کار باعث می شود تا عدس ظاهر خوبی نیز داشته باشد. پس از اینکه عدس پخته شد، آن را آبکش کرده و کمی نمک به آن اضافه کنید.

یک دیگ را تا نصف از آب پر می کنیم. آن را بر روی شعله گاز قرار داده و صبر می کنیم تا آب جوش بیاید. وقتی به طور کامل جوش آمد به طوریکه حباب هایی در داخل قابلمه مشاهده کردید، برنج از قبل خیس شده را در داخل قابلمه بریزید. صبر کنید تا برنج به خوبی نرم شود.

پس از اینکه برنج ها نرم شد، آن را برای آبکش کردن آماده می کنیم. علامت آماده شدن برنج برای آبکش کردن این است که بر روی دانه های برنج ترک مشاهده می کنید. برنج را آبکش کرده و یک دیگ آماده می کنیم. انتهای دیگ کمی روغن ریخته و سپس نان لواشی که از قبل آماده کرده بودیم را در ته قابلمه قرار می دهیم. پس از آن به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه عدس در کف قابلمه می ریزیم تا عدس و برنج تمام شوند. سپس برنج را از دور قابلمه جمع کرده و به شکل تپه درست کنید. با انتهای کفگیر چندین سوراخ در داخل برنج ایجاد کنید تا در هنگام دم کشیدن بخار از برنج خارج شود. صبر کنید تا برنج به خوبی دم کشیده و مغز پخت شود.

اکنون زمان تهیه پیازداغ و کشمش و گوشت چرخکرده فرا رسیده است. کشمش هایی که از قبل آماده کرده و شسته بودید را در داخل یک قابلمه روغن با شعله ای با درجه حرارت ملایم تفت دهید. توجه کنید که کشمش خیلی سریع می سوزد. پس مراقب باشید.گوشت را می توانید به دو شکل تهیه کنید. یک روش گوشت چرخکرده سرخ شده با پیاز داغ و دیگری تهیه گوشت های قلقلی است. در این قسمت هر دو روش را توضیح می دهیم. برای تهیه گوشت به شکل اول باید ابتدا پیازها را به شکل خلالی خرد کنید. در یک ماهیتابه بزرگ روغن ریخته و پس از اینکه روغن داغ شد، پیازها را به آن اضافه کنید. کمی پیاز را تفت داده و پس از اینکه رنگ آن طلایی شد، گوشت چرخکرده را به پیازداغ اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا سرخ شود. سپس فلفل و نمک و زردچوبه و دارچین را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید.

در روش دوم ابتدا باید گوشت های چرخکرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه ترکیب کرده و به خوبی ورز می دهیم. اکنون قلقلی های چرخکرده را به اندازه دلخواه آماده می کنیم. می توانید قلقلی ها را به اندازه گردو آماده کنید. سپس آنها را در مقداری روغن تفت می دهید تا گوشت ها سرخ شوند.

اکنون تمام ترکیبات به شکل جداگانه آماده شده است. وقتی برنج دم کشید، می توانید کمی از برنج را با زعفران دمکرده مخلوط کرده و برای تزئین استفاده کنید. زعفران طعم و عطر فوق العاده ای به این غذا می دهد. اکنون برنج را در ظرف های نذری با کشمش و گوشت های قلقلی و زعفران تزئین کنید. غذا آماده است.

عدس پلو از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که برای ایام عزاداری و نذری ها نیز تهیه می شود. در این دستور پخت سعی کردیم تا طرز تهیه این غذای لذیذ را برای ۵۰ نفر توضیح دهیم. امیدواریم که این آموزش تهیه غذا به شما کمک کرده تا این غذای خوشمزه را تهیه کنید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر