یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

آیا خواب گردی درمان دارد نکاتی مفید در این خصوص

عکس, آیا خواب گردی درمان دارد نکاتی مفید در این خصوص

خواب گردی معمولاً در مراحل ابتدایی خواب عمیق و در طول موج آهسته حرکت غیر سریع چشم (NREM) در خواب اتفاق می‌افتد، اما احتمال وقوع آن در مراحل سبک‌تر  حرکت غیر سریع چشم در خواب نیز وجود دارد. خواب گردی در هنگام حرکت سریع چشم (REM) در خواب رخ نمی‌دهد، چون ضعف ماهیچه‌ها از انجام رؤیا‌های خواب توسط بدن جلوگیری می‌کند.

عوامل خواب گردی

انتقال به صورت ارثی
کمبود خواب باکیفیت یا خستگی مفرط
محرومیت از خواب
قطع و چندپاره شدن فرآیند خواب
ناشی شدن از دیگر اختلالات خواب (این وضعیت در میان کودکان دارای اختلالاتی مانند قطع موقت تنفس در خواب و ناتوانی در دفع ادرار در طول شب رواج بیشتری دارد)
استرس و اضطراب
برخی از دارو‌های مسکن خاص
بیماری یا تب
پرکاری تیروئید
آسیب دیدن سر
سردرد یا میگرن
محیط خواب پر سروصدا
خوابیدن در محیط ناآشنا

مقابله با خواب گردی
صدمه دیدن بزرگترین نگرانی اشخاصی است که در خواب راه می‌روند. صدمه‌های معمول شامل کبود شدگی، بریدگی، خون دماغ شدن و معمولاً صدمه‌های جدی تری که از پشت پا خوردن، زمین افتادن و برخورد با دیوار‌ها ناشی می‌شوند. وقتی خواب گرد‌ها در هنگام خواب به خشونت روی می‌آورند، می‌توانند موجب آسیب دیدن اعضای خانواده و به خصوص همسر شوند. بهترین روش مقابله با خواب گردی عبارت است از ایجاد یک محیط امن برای شخصی که در خواب راه می‌رود. این روش شامل موارد زیر می‌شود:

وسایل تیز یا شکستنی را از اتاق خواب بیرون ببرید.
در‌ها و پنجره‌ها را ببندید.
سویچ خودرو را در مکانی دور از دسترس قرار دهید.
ورودی‌ها را در قسمت‌های پایین یا بالای راه پله‌ها قرار دهید.
تنظیمات آب گرمکن را به منظور اجتناب از سوختن یا سوزاندن شخص دیگر، خاموش کنید.
به آرامی فرد خواب گرد را راهنمایی کنید تا به اتاق خواب باز گردد.

درمان خواب گردی
اغلب کودکانی که در خواب راه می‌روند معمولاً این اختلال را نیز تا رسیدن دوران نوجوانی با خود به همراه دارند. باید گفت که هیچ درمان خاصی برای خواب گردی وجود ندارد. اما احتمال اینکه برخی از روش‌های درمانی موفقیت آمیز باشند، وجود دارد. روش‌های مؤثر درمان خواب گردی به قرار زیر هستند:

هرگونه اختلال خواب قابل توجه دیگری را درمان کنید. ممکن است علائم با درمان قطع موقت تنفس در خواب کاهش یا با درمان CPAP کاملاً از بین برود.
بهداشت خواب را رعایت کنید، مثلاً یک دوره استراحت ذهنی را پیش از خوابیدن امتحان کنید.
درمان‌های دارویی از قبیل: آرام بخش‌ها، هیپنوتیزم و ضد افسردگی را امتحان کنید.
برخی از محققان هیپنوتیزم را توصیه می‌کنند.

اگر مواردی را که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود در خود می‌بینید، حتماً باید برای تشخیص و درمان خواب گردی به پزشک مراجعه کنید: در صورتی که علائم شما به طور مداوم تکرار می‌شوند، موجب آسیب‌های مداوم یا بالقوه می‌گردند، به خواب آلودی در طول روز، خستگی مفرط، بی خوابی، افسردگی یا اضطراب منتج شده اند، کیفیت زندگی شما را پایین آورده اند و یا اینکه در دوران پس از نوجوانی نیز هنوز به خواب گردی ادامه می‌دهید.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر