یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
سلامت

درمان های فوری و بی خطر حساسیت فصلی

عکس, درمان های فوری و بی خطر حساسیت فصلی

ممکن است برایتان پیش آمده باشد که علائم حساسیت فصلی خیلی شدید نیست ولی در حدی آزاردهنده است که می‌خواهید از دارو استفاده کنید ولی نمی‌دانید چه چیزی برایتان خوب است. در این مطلب چند دارو را به شما معرفی می‌کنیم.

لوراتادین
سیتیریزین
فکسوفنادین
نمونه‌هایی از داروهایی هستند که بدون نسخه می‌توانید از داروخانه تهیه کنید و با آن آبریزش بینی و چشم و عطسه و خارش را از بین ببرید.

داروهای ضد گرفتگی بدون نسخه برای درمان حساسیت فصلی در منزل
داروهایی که ضد گرفتگی بینی هستند مانند سودافدرین علائم گرفتگی بینی را کم می‌کند. همچنین اکسیمترازولین و فنیل آفرین هم هم اسپری‌هایی هستند که می‌توانند گرفتگی را رفع کنند.

آیا آمپول بتامتازون برای حساسیت فصلی موثر است؟
عملکرد آمپول بتامتازون به شکلی است که واکنش‌های سیستم ایمنی بدن را در مقابل التهاب کم می‌کند. آمپول بتامتازون برای حساسیت فصلی به‌صورت تزریقی و برای بیماری‌های مختلفی تجویز می‌شود که حساسیت فصلی یکی از این موارد است.

اما توجه داشته باشید که این دارو ممکن است عوارضی مانند سرگیجه، سردرد و ناراحتی عمومی بدن را به همراه داشته باشد.

اگر شرایط مراجعه حضوری به پزشک را ندارید پذیرش ۲۴ این امکان را برای شما فراهم کرده است که به‌صورت آنلاین با دکتر انلاین عمومی و متخصصان در تماس باشید و سوالات خود را در مورد بیماری‌های مختلف یا داروها و عوارض آن بپرسید.

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی چگونه است؟
در طب سنتی با تکیه بر اصلاح مزاج و استفاده از مواد غذایی درمان حساسیت فصلی انجام می‌شود. خوراکی‌هایی که متخصص طب سنتی به افراد دارای حساسیت فصلی پیشنهاد می‌کنند موارد زیر است.

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی با سیر
به اعتقاد متخصصان طب سنتی استفاده از سیر به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن موثرترین درمان گیاهی حساسیت و بسیاری بیماری‌های دیگر است. همچنین سیر خاصیت با خاصیت آنتی بیوتیکی و آلسین موجود، به عنوان یک عامل ضد میکروبی و ضد التهابی قوی مشهور است. اگر سیر را با روش‌های زیر امتحان کنید متوجه خواص شگفت‌آور آن در کنترل حساسیت فصلی می‌شوید.

درمان گیاهی حساسیت فصلی

روش اول استفاده از سیر برای درمان حساسیت فصلی
تعداد ۵ حبه سیر را داخل کاسه‌ی آب بریزید و هم بزنید و بعد از مدتی کوتاه این مایع را بنوشید. می‌توانید روزانه یک بار این کار را انجام دهید و هر روز یک لیوان از آن را بنوشید.

روش دوم استفاده از سیر برای درمان حساسیت فصلی
در این روش یک قاشق غذاخوری عسل را داخل یک لیوان آب حل کنید. سپس ۳ یا ۴ حبه سیر داخل آن بیندازید بعد از ود یک دقیقه سیرها را بیرون بیاورید و محلول حاصل را بر روی مخاط دهان بمالید.

روش سوم استفاده از سیر برای درمان حساسیت فصلی
از سیر در غذاها استفاده کنید. همانطور که می‌بینید این ساده‌ترین روش استفاده از سیر و مواجه شدن با خواص شگفت انگیز آن در درمان حساسیت فصلی در منزل است.

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی با نمک
نمک در طب سنتی یک گندزادی قوی شناخته می‌شود. توصیه می‌شود برای درمان حساسیت فصلی روزانه دو مرتبه آب نمک رقیق در داخا دهان قرقره کنید یا با سرنگ حباب‌دار بینی خود را با آب نمک بشویید. این کار باعث می‌شود گرد و غبار و آلرژن‌ها پاک شوند.

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی با روغن بنفشه
روغن بنفشه می‌تواند علائم حساسیت فصلی را کم کند یا از بین ببرد. برا یاستفاده می‌توانید روزی دو قطره روغن بنفشه را داخل بینی بریزید یا این‌که روغن بنفشه را روی شقیقه‌ها بریزید و به مدت چند دقیقه ماساژ دهید. این روش به‌خصوص برای درمان عطسه مفید است.

درمان حساسیت فصلی در طب سنتی با جوشانده‌ی گل بنفشه و شکرتیغال
جوشانده‌ها و دمنوش‌ها جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی دارند. به‌همین جهت برای درمان حساسیت فصلی در طب سنتی هم راهکارهایی دارند. یکی از بهترین جوشانده‌ها برای رفع گلودرد و خارش گلو استفاده از گل بنفشه و شکر تیغان است.

برای تهیه‌ی این جوشانده یک قاشق غذاخوری گل بنفشه و شکرتیغان را با دو لیوان آب بجوشانید طوری‌که یک لیوان از آن باقی بماند، سپس آن را صاف کنید و بنوشید. روزانه دو مرتبه باید این جوشانده را برای از بین بردن خارش گلو بنوشید.

چگونه از بروز حساسیت فصلی پیشگیری کنیم؟
شنیده‌اید که می‌گویند پیشگیری بهتر از درمان است. آیا این جمله در مورد حساسیت‌های فصلی هم مصداق دارد؟ قطعا پرهیز از قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها یک اقدام پیشگیرانه و هم اقدامی برای درمان حساسیت فصلی در منزل است. چند مورد از این اقدامات را در ادامه ذکر می‌کنیم.

سیگار نکشید و حتی در معرض دود سیگار یا قلیان قرار نگیرید.
در معرض باد مستقیم کولر یا پنکه قرار نگیرید.
از شوینده‌هایی اسیدی مانند وایتکس، جرم گیر، حشره کش و عطر و اسپری استفاده نکنید.
در محیط‌های شلوغ و پر جمعیت رفت و آمد نکنید.
از تماس با گرد و غبار یا قرار گرفتن در معرض گرده‌ی گیاهان به‌خصوص در فصل بهاربپرهیزید.
برای پیشگیری از آلرژی پاییز در فصل سرد سال از شال گردن برای پوشاندن بینی و دهان خود استفاده کنید.
حداقل یک بار در هفته دیوارها و وسایل خانه را با دستمال مرطوب گردگیری کنید.
از لباس‌های پشمی، فرش پشمی استفاده نکنید و پتو را ملافه بپوشانید.
حیوانات خانگی به‌خصوص سگ و گربه و خرگوش در خانه نگه ندارید.
تحت نظر پزشک و اگر کمبود ویتامین دارید از مکمل‌های ویتامین C و امگا ۳ استفاده کنید.
رژیم غذایی درمان حساسیت فصلی

چه زمانی برای حساسیت فصلی نزد پزشک برویم؟
حساسیت فصلی عارضه‌ای است که مشکل در سلامت عمومی بدن شما ایجاد نمی‌کند ولی ممکن است به‌قدری شدید باشد که فعالیت‌های روزانه شما را مختل کند، شما را دچار بی‌خوابی کند، یا حتی در تنفس شما مشکل ایجاد کند، حتی ممکن است با درمان‌ حساسیت فصلی در منزل هم وضعیت شما را بهبود نبخشد.

استفاده از مواد غذایی زیر با ذکر خواص آن راهنمای خوبی برای شما خواهد بود.

سبزیجات: استفاده از سبزیجاتی مانند سبزی خوردن، پیاز و فلفل با داشتن ماده‌ای به نام کوئرستین که یک ماده‌ی شیمیایی طبیعی است می‌تواند در کاهش علائم مواد آلرژی‌زا موثر باشد.
میوه‌: میوه‌هایی مانند کیوی، پرتقال، لیمو شیرین، نارنج با داشتن مقادیر قابل توجه ویتامین‌ C از بروز واکنش در مقابل هیستامین پیشگیری می‌کند.
ماهی: امگا ۳ موجود در ماهی هم می‌تواند واکنش‌های آلرژیک را محدود کند.
عسل: شاید شنیدید که عسل درمان تمام دردها است. این جمله پر بی‌راه نیست چون افرادی که ابتدای فصل را با تغذیه عسل شروع می‌کنند اذعان دارند علائم حساسیت در آن‌ها کاهش یافته است.
چغندر قند: چغندر قند با دارابودن ویتامین‌های A و C و B6 همچنین کوئرستین ، فولات و فیبر در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد و سیستم ایمنی قوی کمتر در معرض آسیب موارد آلرژی زا قرار می‌گیرد.
نوشیدن مایعات فراوان: باتوجه به این‌که مواد آلرژی‌زا بر مخاط بینی و دهان می‌نشیند نوشیدن آب و آب‌میوه سبب پاک شدن مخاط از مواد آلرژی زا می‌شود. همچنین مایعات گرم مثل چای و دمنوش و سوپ هم موثر است.
رعایت رژیم غذایی در کنترل حساسیت فصلی یک راهبرد طولانی مدت است اما اگر در کوتاه مدت می‌خواهید عوارض حساسیت که باعث غیبت از محیط کار یا مدرسه یا اختلال خواب می‌شود را درمان کنید باید از روش‌های دیگر که در ادامه به آن می‌پردازیم هم کمک بگیرید.

برخی رفتارها مثل موارد زیر در سبک زندگی افراد آن‌ها را مستعد بروز علائم حساسیت فصلی می‌کند.واکنش‌های هیجانی در مقابل اتفاقات مانند استرس و اضطراب بر سیستم ایمنی بدن موثر است. اگر شرایط شغلی یا زندگی شما به صورتی است که در مواجهه با عوامل استرس‌زا هستید باید برای کاهش بروز این علائم زندگی آرام تری داشته باشید. مثلا یوگا و مدیتیشن انجام دهید ؛ اگر امکان دارد شغلتان را عوض کنید یا شیوه‌های مقابله با شرایط استرس زا را یاد بگیرید.
نظافت و گردگیری در منزل یکی از عواملی است که باعث می‌شود مواد آلرژی زا از محیط پاک شود و شما کمتر در معرض آسیب‌های حساسیت فصلی باشید. پس در فصل بهار و تابستان بیشتر از قبل محیط زندگی و وسایل را گردگیری کنید.
الگوی شستشو و ضدعفونی با مواد شیمیایی را عوض کنید. از تمیز کننده‌های بی ضرر تر مانند جوش شیرین و سرکه برای ضدعفونی استفاده کنید. با این‌کار آسیب ناشی ا مواد شیمیایی کمتر می‌شود و نحریک پذیری مخاط کاهش می‌یابد.
اگر سبک زندگی شما بدون تحرک و فعالیت است باید منتظر بروز علائم حساسیت فصلی باشید. پس به خود بیایید و برای کاهش علائم ورزش کنید. سیستم ایمنی قوی بهتر می‌تواند در مقابل عوامل خارجی مقاومت کند.
بعض افراد علاقه به حیوانات خانگی دارند در حالی که حیوانات خانگی یکی از عوامل تشدید کننده حساسیت فصلی است. اگر نگهداری یا تماس با حیوانات و موی آن‌ها کمتر شود بروز حساسیت فصلی نیز کمتر می‌شود. این عامل به‌خصوص در بروز آلرژی در کودکان بسیار اهمیت دارد.

سبک زندگی بدون دخانیات را انتخاب کنید. سیگار را ترک کنید، قلیان نکشید. حتی در معرض دود سیگار بودن هم شما را آسیب پذیر می‌کند.بیرون از منزل برای اینکه خود را در مقابل عوامل آلرژی زا محافظت کنید از ماسک N95 استفاده کند و هنگام ورود به منزل برای اینکه عوامل حساسیت زا با شما و از طریق لباس‌ها وارد منزل نشوند حتما لباس‌ها را عوض کنید و دوش بگیرید.
در فصل بهار و تابستان حتما درها و پنجره‌های منزل را ببندید تا هوای بیرون و گردو غبار یا گرده گیاهان وارد منزل نشود. حتی هنگامی هم که در ماشین هستید شیشه ها را بالا نگه دارید.

 

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر