دستور پخت آش بختیاری به اسم بلگ
مواد لازم
پیاز و نعناع داغ:به میزان لازم ………………..کشک غلیظ:نصف لیوان
آب:۴ تا ۵ لیوان………………..ماش:نصف لیوان
نمک وفلفل:به میزان لازم ………………..سبزی آش خرد شده و پخته:۱ قاشق غذا خوری (در صورت تمایل)
مواد لازم برای درست کردن رشته(بجای رشته میتوانید از یک قاشق غذاخوری آرد بو داده شده نیز داخل آش استفاده کنید .)
آب:۴ تا ۵ قاشق غذاخوری ……….. آرد:۴|۳ پیمانه ………. نمک:به میزان لازم
آموزش
در قابلمه بزرگی ماش را به همراه مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.در زمان پخته شدن ماش ، میتوانید رشته آش را درست کنید .به این ترتیب که آرد را دخل ظرفی ریخته و وسطش را گود کنید و آب و نمک را در وسط آرد بریزید و کم کم آرد را با آب مخلوط کنید.
بعد از اینکه آرد شیبه خمیر شد با دست هم زدن را ادامه دهید تا خمیر سفت شود و به دست نچسبد.روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید و با وردنه خمیر را به ضخامت ۲ میلی متر باز کنید . روی خمیر هم کمی آرد بپاشید و تا بزنید.خمیر تا زده را با چاقو به صورت رشته های باریک برش بزنید و روی رشته ی برش خورده یک کیسه بکشید و ده دقیقه ای آن را استراحت دهید.بعد از اینکه ماش پخت به آن سبزی و کشک اضافه کنید و در ۱۰ دقیقه آخر پخت آش ، رشته ها را به داخل قابلمه اضافه کنید .آش را در ظرف مورد نظرتان بکشید و با کمی پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.