دیابتی ها کشمش بخورند یا خیر
خیلی از افراد بر این باور هستند که چون کشمش یا مویز فاقد قند های مصنوعی هستند افراد دیابتی می توانند با چای خود کشمش بخورند . آیا این یک باور درست است ؟
اغلب میوهها به دلیل وجود فیبر دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند؛ اما کشمش و میوههای شیرین شاخص گلیسمیشان بالاتر است و در رده مواد غذایی با شاخص گلیسمی متوسط قرار میگیرند. قند موجود در کشمش بسیار بالاتر از قند موجود در انگور است. چون انگور در طول فرآیند خشککردن مقدار زیادی آب از دست میدهد؛ بنابراین در فصلهایی که انگور تازه وجود دارد، بهتر است آن را به جای کشمش نوش جان کنید.جالب است بدانید بیشتر قند مویز، از نوع فروکتوز است که برای جذب در بدن به انسولین نیاز ندارد، به همین دلیل مصرف کشمش و مویز به جای قند همراه چای، از قدیم به خصوص در افراد دیابتی مرسوم بوده است. در سالهای اخیر نیز عنصر کروم در ترکیبات انگور و فرآوردههای آن یافت شده است که موجب کاهش قند خون میشود.البته باید گفت؛ اگر چه انگور و فرآوردههای آن حاوی فلز کروم و قند فروکتوز هستند، اما به مقدار کم یا زیاد، قندهای دی ساکارید نیز دارند که میتواند برای افراد دیابتی ایجاد مشکل کند؛ لذا بیماران دیابتی برای مصرف مویز باید با پزشک خود مشورت کنند و از زیادهروی در مصرف آن جدا خودداری نمایند.