یاس فان

آموزشی علمی هنری

فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر
آشپزی

مربای آلبالو خوشرنگ و ملس با این آموزش و نکات

عکس, مربای آلبالو خوشرنگ و ملس با این آموزش و نکات

راز خوشمزه شدن مربای آلبالو در استفاده از وانیل و آبلیمو است. این مربا برای آماده شدن به ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد. بهتر است مربا را زیاد نجوشانیم چون رنگ آن تیره می شود.حرارت مربا نباید تند باشد چون هم باعث میشود رنگش خیلی تیره شده و همچنین خیلی تند سر میرود. مخصوصا مرباهایی مثل آلبالو و توت فرنگی این ویژگی رو بیشتر دارند.نکته دیگه اینکه که نباید در قابلمه رو کیپ کنید. این موضوع هم باعث تیره شدن و همچنین سر رفتن مداوم مربای آلبالوتون میشود.
مربا تا زمانی که حتی ولرمه و کاملا سرد نشده رقیق تر از واقعیتش به نظر میرسد. پس مراقب باشین به اشتباه نندازدتان. از رنگش هم تا حدی میشود تشخیص داد. پس وقتی مربا به رنگ دلخواهتان رسید میتوانید زیرش رو خاموش کنید. چون هرچی بیشتر بماند تیره تر و غلیظ تر می شود.از رنگش هم تا حدی میشه تشخیص داد. پس وقتی مرباتون به رنگ دلخواهتون رسید میتونید زیرش رو خاموش کنید. چون هرچی بیشتر بمونه تیره تر و غلیظ تر میشه.با هسته آلبالوها هم می توانید چای آلبالو درست کنید.

آلبالو: یک کیلو
شکر: یک و نیم کیلو
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
وانیل: در صورت تمایل

ابتدا آلبالوها را شسته و تمیز می کنیم.بعد یک ظرف پیرکس یا لعاب آماده کرده و هسته آلبالو را از آن خارج کرده داخل ظرف می ریزیم (یا با هسته گیر یا اینکه آلبالو را بین دو انگشت شست و اشاره کمی ورز داده تا آلبالو شل شود بعد با کمی فشار هسته را از قسمتی که آلبالو سوراخ است خارج می کنیم به نحوی که آلبالو شکل اولیه خود را حفظ کند) .

درحال انجام این کار لایه ای از آلبالو که ته ظرف را بپوشاند و یک لایه شکر می پاشیم به طوری که شکر روی آلبالو را بپوشاند و دوباره یک لایه آلبالو و اینکار را ادامه داده تا شکرها و آلبالو ها لایه لایه درون ظرف را پر کند . سپس آنرا به مدت یک روز در یخچال می گذاریم تا آلبالو کاملاً آب بیندازد .

حالا آلبالوها را داخل قابلمه می ریزیم و بقیه شکری که از ۱/۵ کیلو اضافه آمده را نیز درون قابلمه می ریزیم (بهتر است از قابلمه ی بزرگتر استفاده کنیم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) .وقتی آلبالو ها جوش آمد، حرارت را متوسط کرده و مرتباً کف های بالا آمده را با یک کفگیر از سطح مربا جمع میکنیم بطوریکه تمام کفها گرفته شود.
بعد از اینکه مربا به غلظت مورد نظر رسید، زیر شعله را خاموش می کنیم و یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم و می گذاریم مربا سرد شود .

هم چنان بخوانید : روش پخت ساده مربا و شربت آلبالو با فوت کوزه گری

همونطور که بالا گفتم بهتره آلبالو ها و شکر رو بذارید تا آب بندازه و این در کیفیت مرباتون تاثیر میذاره.بهتر است تمام کف مربا را قبل از سرد شدن از روی سطح آن جمع کنیم .این مربا احتیاج به اضافه کردن آب ندارد فقط ته ظرف پیرکس را بعد از خالی کردن آلبالوها میتوان کمی آب ریخت تا شکرهای ته آن حل شود و آن را داخل قابلامه مورد نظر می ریزیم.

اگر مربا کپک زد:ابتدا لایه کپک زده را از روی مربا جدا کنید و باقی مانده مربا را بگذارید دوباره بپزد.حال برای اینکه مربا کپک نزند در آخرین مرحله پخت یک دوم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.

اگر مربا شکرک زد:این حالت معمولا در انواع شربت دیده می شود و هنگامی رخ می دهد که مربا و یا شربت بیش از حد جوشانده شود یا ترشی آن کم باشد.برای رفع این مشکل، مقداری آب، کمی جوش شیرین، آلیمو یا جوهرلیمو به شربت یا مربا اضافه کرده بگذارید چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.

تشخیص قوام آمدن مربا:مقداری از مربا را بردارید تا کمی سرد شود سپس کمی از آن را در بین دو سر انگشت خود بگیرید و انگشت ها را باز کنید حال اگر به صورت تار نخ کشیده شد مربا قوام آمده است.

مطالب مشابه
فروش ویژه محصولات معتبر محصولات معتبر