آش دندان یا آش دانه کولانه سنندج
لوبیا قرمز: ⅕ پیمانه………………………………..عدس: ⅕ پیمانه
پیاز متوسط: ۱ عدد…………………………….سبزی معطر (مرزه): به مقدار لازم
نمک و زرد چوبه و فلفل و روغن: به مقدار لازم……………………………نخود: ⅕ پیمانه…………………………لوبیا چیتی: ⅕ پیمانه
قلم: ۵۰۰ گرم………………………………لوبیا سفید: ⅕ پیمانه……………………..گندم کامل: ⅕ پیمانه
پیاز را خرد کرده در روغن تفت میدهیم.گوشت یا قلم را با مقداری آب میگذاریم تا بپزد.سپس حبوبات از قبل خیس خورده و پخته شده و گندم را به آن اضافه میکنیم.در نهایت سبزی را اضافه کرده و شعله گاز را روی ملایک قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا خوب پخته شود و جا بیفتد.