آموزشد غذای سنتی دامغان مانی پلو
این آموزشئ برای ۷ نفر است .
گوشت خرد کرده را به همراه زردچوبه، فلفل، یک عدد پیاز و قدری آب بپزید تا گوشت پخته شده و آبش کشیده شود.در اواخر پخت نمک را نیز بیفزائید.
روغن یا کره به میزان لازم………………………….زرشک یک دوم پیمانه
برنج باسماتی ۴۵۰ گرم (۳ پیمانه)………………………لپه ۱ پیمانه
رشته پلوئی ۲۰۰ گرم……………………………کشمش پلوئی ۲۰۰ گرم.
پیاز داغ یک دوم پیمانه………………………….گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
زعفران به میزان لازم
برنج و لپه را جداگانه بخیسانید. آن گاه لپه را بپزید و برنج را در قابلمۀ مناسبی روی حرارت بجوشانید.پس از حدود پنج دقیقه لپه و رشته را به برنج نیز بیفزائید و سه دقیقه بعد برنج را آبکش کنید.سپس در قابلمه مناسبی قدری روغن یا کره بریزید و برنج را اضافه کنید.
حالا پلو را به مدت ۳۰-۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.در این فاصله کشمش و زرشک را جداگانه تفت دهید.حالا قدری از زرشک، کشمش و پیاز داغ را برای تزئین کنار بگذارید و بقیه را به همراه گوشتی که از قبل پختهاید با پلو مخلوط کنید و در ظرف مناسبی بکشید.اکنون روی سطح پلو را با مواد باقیمانده و برنج زعفرانی بیارائید.